Политологът Георги Киряков: Борисов даде важна индикация, че ще има промяна на тона при нов вот

  • 25 юли 2024 08:47

  • 1603
  • 5
Политологът Георги Киряков: Борисов даде важна индикация, че ще има промяна на тона при нов вот
© Нова тв

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поставя себе си като стабилна алтернатива на разпада в останалите политически формации. Партиите вече са предприели предизборни стратегии в парламента. Това заяви политологът Христо Панчугов в студиото на "Здравей, България".

По думите му липсата на реална алтернатива запушва изхода от безвремието в политиката.

"Демокрацията и трансформацията на системата предполага изненади на изборите, "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" е пример. Има групи в обществото, които още нямат представителство, а това създава възможност за нова динамика в следващия парламент, но и за доста радикализация. След процесите в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с идеята за противопоставянето между различни групи ще стане значителна част от следващата кампания. Въпрос на процедура и време е да видим г-н Пеевски извън Движението, той прави опит за демонстрация на остатъчно влияние", коментира той.  

Според политолога Георги Киряков заради вътрешната фрагментация в парламентарните партии няма да се реализира третият мандат.

"Борисов даде важна индикация, че ще има промяна на тона при нов вот. Не е вярно обаче, че ако не стане с първи мандат, с никой друг няма да стане. Това се е случвало два пъти в последните години. Електоралната битка в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с беше спечелена от Доган и това ще проличи на нов вот", смята той.

Костадинов с коментар за третия мандат и призив: Главният прокурор трябва да бъде арестуван

"Влиянието в администрацията на Пеевски ще отслабва и ще се търси преразпределение на властовия ресурс", допълни Киряков. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1603 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2024.07.25 | 09:35

1
Лошия човешки материал дали ще му повярва
Анонимен

2024.07.25 | 09:37

2
Едни и същи мътят главите на хората и все по зле става

2024.07.25 | 10:25

3
ТОНЪТ И ИЗКАЗЪТ НА БОКО ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е ЕДИН И СЪЩ-ПРОСТАШКИ
Хм...

2024.07.25 | 10:26

4
Да , два пъти партиите на "морала и подмяната" бяха вкупом против ГЕРБ, изолираха го и го сатанизираха. Като резултат на действията им, политиката отново се върти около ГЕРБ и без тях нищо не се получава.....
Ами да,

2024.07.25 | 10:28

5
стария болшевишки елит отстъпва мястото само на наследниците си а те не са по-различни !

Добави коментар

Водещи новини