Петър Витанов разкри защо се е отказал от Европарламента

  • 18 юли 2024 13:48

  • 664
  • 1
Петър Витанов разкри защо се е отказал от Европарламента
© Булфото

Лявото е не просто модерно, а е крайно необходимо, за да имаме едно балансирано развитие на обществото с по-малко неравенство и повече справедливост. От тази гледна точка ляво винаги ще има. Друг е въпросът как ще бъде формулирано и обособено. Това заяви в ефира на Дарик бившият евродепутат от Партия на европейските социалисти Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Витанов обясни, че е напуснал сцената на Европейския парламент (ЕП), защото не е намерил общ език с ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и че това е верният път в политиката, тъй като никой не е абониран за постове.

Въпреки това подчерта, че е добре да има едни и същи евродепутати в различни мандати на ЕП, тъй като по този начин има приемственост.

За добър пример в тази посока даде ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

По отношение на загубите за левицата в ЕП, Витанов коментира:

“Левицата в европейски план загуби само три гласа и те ѝ дойдоха от България. Но виждаме съществено разместване. Защото там има един разлом, който се отвори от Изтока и Запада. На практика от 130 и няколко леви евродепутати, над 80% от тях са от четири държави - Германия, Франция, Италия и Испания. Като добавите 11-те от Румъния и осемте от Португалия, ще видите, че почти 85% от цялото ляво представителство идва от шест страни. Същевременно Източна Европа е много слабо представена. Най-големият спад, разбира се, е при БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това пречи за регионалното разпределение на отговорностите на лявото”, заяви Витанов.

БСП и "Левицата" се разбраха за широко ляво обединение на следващите избори

Новият ЕП започна работа, като преизбра преди ден Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена от ЕНП за свой председател, а в четвъртък е изслушването на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, с която тя ще се опита да убеди европейските депутати да я подкрепят за втори мандат в ЕП. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.18 | 16:06

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини