Божидар Божанов (ПП-ДБ): Ако гледаме анонсите на всички партии, третият мандат е невъзможен

  • 07 юли 2024 14:05

  • 1302
  • 2
Божидар Божанов  (ПП-ДБ): Ако гледаме анонсите на всички партии, третият мандат е невъзможен
© Булфото (архив)

Ако гледаме анонсите на всички партии, третият мандат е невъзможен. Кризата е заради нереформираните институции - съдебна власт и служби. Това заяви пред БНР Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, заместник-председател на парламентарната група на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ).

Според него трябва да се спре с мантрите "никога нищо с никого", защото няма как да има формация в парламента със 121 депутати.

По думите му има един "невидим елемент, който чупи конституционната логика и не позволява на едни партии да седнат да преговарят за съставяне на правителство с други и да си говорят по приоритети"

"Това е използването на прокуратурата и службите за натиск върху политическата система. Те са концентрирани в момента около Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и неговото влияние там, поне така се смята. Това е моделът", каза той.

Божанов посочи като притеснителна серията от смяна на областни управители, която провежда служебният премиер Димитър Главчев

"Сменят се хора на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с хора на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и то конкретно - хора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. По-големият казус са смените в службите. Изведнъж се оказва, че само хората, назначени от квотата на ПП-ДБ, се оказват неподходящи, а от квотите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с си остават. Буди притеснение как се отива и се почистват службите от хора, които имат професионален опит, не са парашутисти", каза още депутатът.

ДСБ с предложение към ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да съставим технически кабинет

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.07 | 14:53

1
Във Вашингтон се проведе протест срещу срещата на върха на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли, предадоха от активисткото сдружение "Не в НАТО". Акцията беше проведена съвместно от повече от дузина правозащитни организации. Активисти се събраха в църква близо до Капитолийския хълм. В залата бяха окачени плакати и транспаранти с лозунги: „Съпротивление на НАТО“, „Съпротивление на коалицията на НАТО“, „Противопоставяне на оста на господство на САЩ, ЕС, НАТО“. На събитието говориха лидери на множество активистки групи. „Ръководителите на 32 страни от НАТО се събират във Вашингтон, за да ни разкажат за войната, която планират да водят през следващите няколко години. И ние сме тук, за да им кажем „не“, каза активистката и бивша служителка на Държавния департамент Ан Райт. Събралите се скандираха: „Не на НАТО, да на мира!“

2024.07.07 | 19:46

2
Божанов, вие сте най-не диалогичната партия. Защо?

Добави коментар

Водещи новини