Мирослав Найденов: Няма как да избегнем по-скъпите храни

  • 05 септември 2012 08:12

  • 786
  • 3
Мирослав Найденов: Няма как да избегнем по-скъпите храни
©

Храните, които са в т.нар. социална кошница не са поскъпнали през последните два месеца. Някои от продуктите дори са поевтинели.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Важно е социалната група, към която беше насочена тази промоция, да може да намери продуктите на достъпни цени, добави той.

Храните поскъпват в световен мащаб по данни на Световната банка и ООН. За съжаление, тази тенденция ще продължи в следващите месеци и може би години. Тя е свързана с климатичните промени, както и с други фактори, и ние не можем да избягаме от нея, посочи Найденов.

Министърът каза, че се работи добре по усвояване на европейски средства в сферата на земеделието. По думите му правителството работи успешно, макар че търпи критики. Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на каза, че кабинетът взема всички възможни мерки, за да овладее поскъпването на храните. "На мен ми е по-лесно нищо да не правя, да си гледам посевите и да кажа: "Това е пазарна икономика", но хората имат други очаквания към нас", заяви министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
786 3

Коментари 3

Добави коментар
НАЙДЕНОВ

2012.09.06 | 09:21

3
ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК - ГЕРБ СЪЗДАДОХТЕ КРИЗАТА В БЪЛГАРИЯ !

2012.09.06 | 09:20

2
Къде го производството бе,статистици"Финанси и застраховане.Това носи голям брутен вътрешен продукт хей!Направо ставаме "финансовият" не тигър, а лъв на Европа.По голям от нашия гъон- суратлък няма в цялата Вселена!Наистина!
shatterer

2012.09.06 | 09:20

1
Tоя нямало как да намали цените.....дянков нямало как да увеличава заплатите........абе я хващайте пътя и който от където е!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини