Зам.-кметът Павлов: Ще обжалваме разпореждането на СДВР за движението около НДК

  • 28 юни 2024 09:07

  • 231
  • 1
Зам.-кметът Павлов: Ще обжалваме разпореждането на СДВР за движението около НДК
© БНТ

Столична община ще обжалва разпореждането на СДВР относно реорганизацията на движението около НДК, защото в него има противоречия. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Столична община Илиян Павлов.

Той обясни, че в момента се спазва решението на Върховния съд, а именно - да се прекрати въвеждането на новата организация на движение, което обаче не означавало връщане на старата.

"Това, което от СДВР са пратили, казва, че са извършили проверка и е установено, че нови действия не се извършват. Чакаме правно становище за цялата ситуация. Ще обжалваме разпореждането на СДВР, тъй като там има явни противоречия. Говори се за строеж, който трябва да бъде преграден, да не се слагат нови светофарни уредби, да не се въвежда нова организация, нищо, че те на следващия ден казват, че всъщност такава не се прави".

Шестото чувство на Васил Терзиев казвало, че есента ще има предсрочни избори за кмет на София

Павлов отново критикува предишните управляващи, че в продължение на 7 години не са направили нов генерален план за органзацията на движението. Обясни, че това е огромен труд, който отнема години и е поставил задача на новата администрация възможно най-бързо да изготви нов.

"Последните 7 години не е имало проблем, че няма ГПОД, въвеждани са такива организации. Изведнъж обаче, специално за този булевард и тази организация, това, че правим такива подобрения в града ни, дразни някои хора".

В момента се търси начин участъкът да се обезопаси, защото когато съдът е спрял проекта, са останали недовършени неща - пътна маркировка, светофарни уредби. Павлов призна, че когато е започнало преасфалтирането на участъка, още не е било взето решение за новата организация на движение.

"Мисля, че имаше достатъчно време за диалог и хората да се запознаят с проекта. Бяхме в предизборна кампания, не знам как някои хора знаеха". Посочи още, че е създаден комитет, който има за задача да наблюдава потока от пешеходци, велосипедисти и трафика. Оценка на въздействието обаче още няма, защото съдът спрял проекта.

"В тази група има представители и на СДВР, и на протестиращите, и от различните институти по пътна безопасност. За съжаление на два пъти провеждахме срещи и нито от протестиращите, нито от институтите, които се изказват по темата, не дойдоха да обсъдят данните, с които разполагаме".

Павлов заяви, че не съжалява за реорганизацията и коментира, че като заместник-кмет по транспорта задачата му е да осигури удобство за всички участници в движението.

"Аз си следвам предизборната програма и изпълнявам заложеното в стратегическите документи. В последния ГПОД препоръката за "Патриарх Евтимий" е да има бус лента и велоалея".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.28 | 11:12

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини