Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

  • 30 юни 2024 12:12

  • 1073
  • 9
Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство
© Булфото/архив

Най-вероятно Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети ще вземе мандата за съставяне на правителство.

Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов, но добави:

"Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата.

"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи - ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит".

Илияна Йотова: Обществото ни е на кръстопът, имаме нужда от правителство

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството.

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно".

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на туризма, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.

Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

"Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение", смята той.

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

Тошко Йорданов: Третият мандат е "преговаряне на неутрален терен"

Във връзка с казусите с подуправителя на БНБ Андрей Гюров и някои кметове от ПП-ДБ, Любен Дилов заяви, че "повечето от тези хора са доста неопитни в политиката и някой е пропуснал да им каже, че трябва да декларират, че имат фирми".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1073 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.06.30 | 21:42

9
вървете си предатели, народа ви мрази!
Анонимен

2024.06.30 | 15:43

8
Този само шушука но с лизачество се издигна Пази боже сляпо да прогледа

2024.06.30 | 15:15

7
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

2024.06.30 | 13:04

3
Любене,а ЗАЩО НЕ НАЙ-ДОБРИЯТ Бойко Методиев Борисов ???? Защо ???? ЗАЩО ????
Анонимен

2024.06.30 | 14:20

6
Не той защото кара провинцията да си произвеждат картофи а пенсионерите били лош човешки материал той е нещо по зло но определя другите какви са
Анонимен

2024.06.30 | 14:18

5
Този прилича на чучело
БАТЕТО

2024.06.30 | 13:34

4
Няма край!!! Това са Новини бг! Каквото им кажат от Козяк,това е!!!
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.30 | 12:22

1
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ!.
Читател

2024.06.30 | 12:41

2
Няма ли край.Това ни омръзна да четем.

Добави коментар

Водещи новини