Николай Василев загрява за премиер на ИТН?

  • 24 юни 2024 08:21

  • 2137
  • 16
Николай Василев загрява за премиер на ИТН?
© Булфото, архив

Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон, който веднъж бе изборът на Слави Трифонов за министър-председател, се готви май отново за този пост, пише "24 часа".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Предположението идва от източници в парламента, които наблюдават резките промени в поведението на “Има такъв народ” броени дни преди старта на консултациите при президента за завъртане на рулетката с мандатите за правителство.

В събота шефът на групата Тошко Йорданов обяви пред Дарик радио, че в името на това да има кабинет ИТН е готова да направи идеологически отстъпки. Но остана твърд в позицията си, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в или ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а искат третия.

Йорданов обаче обяви изчегъртването на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за отминал етап - то е приключило с появата на ИТН и след като Бойко Борисов вече не е премиер. Логиката е такава, че не може да се сложи дебела черта. Трябва да се търси компромис на по-широка основа, защото проблемите са ужасяващи и нямат нищо с идеологиите, обясни той.

Тошко Йорданов: Искаме третия мандат, както и конкретна програма със срокове

Ние от ИТН вече си изживяхме детските болести. Трябва да се постъпва практично. Прагматизмът изисква няколко партии да излъчат експертно правителство, което да решава конкретни проблеми. В разговори с няколко партии ще се намерят съответните експерти, не някой да си заплюва определени министерски постове, добави той. И отрече, че ИТН ще предложи готов експертен кабинет.

Йорданов призна, че в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има експертиза и много добре подготвени хора, които разбирали проблемите и как трябвало да бъдат решени. В неделя Йорданов доразви тезите си пред БНТ: Надявам се Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме.

След което изненадващо Йорданов прие протегната ръка и от “Възраждане”. Малко по-рано Костадин Костадинов обяви, че ако не искат правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, трябва да преглътнат егото си и да седнат да разговарят с всички в парламента и затова им протягат ръка. Той уточни, че референдуми ще решат споровете по приемането на еврото и оставането на България в НАТО.

“Възраждане” търпят еволюционно развитие, тръгнали са по правилния път. Трябва да има максимална широка подкрепа за кабинет. Ще говорим с тях, ако имат мандат, коментира Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.. Той одобри предложението за референдуми по важните теми, но обясни, че идеята за излизане на страната ни от алианса е едно от големите разминавания между двете партии.

ИТН не са имали повече разговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в след срещата миналия вторник, довериха запознати. Но от партията на Бойко Борисов обясняват, че няма да подкрепят втори или трети мандат.

Николай Марков предложи експертният кабинет да е на "Величие": Разликата ни с ИТН е само 1,5%, не виждам логика защо да не сме ние

От понеделник най-късно до петък ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да опита да си осигури мнозинство за съставяне на кабинет в първия мандат. Неофициално вече се правят сметки, че това е възможно с няколко гласа от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и “Величие”.

В партията на Борисов обаче са скептични, че основата на подобна конструкция ще издържи дълго в парламента. Затова и реалистите в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в говорят за 50 на 50 вероятност да има правителство в рамките на това Народно събрание или да се върви към избори.

Президентът Румен Радев покани в понеделник ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на консултации. След тях ще разговаря и с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, и с ПП-ДБ, но за останалите сили ден не беше уточнен. Скоростта, с която държавният глава задвижва колелото за съставяне на правителството, подсказала на партиите в парламента, че Радев май очаква избори наесен.

ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ ще разговарят с президента

Вече се разиграват различни сценарии около трите мандата. Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в върне неизпълнен първия, било възможно и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да направи аналогичен ход, за да не предизвиква излишно напрежение във и извън парламента

Така очакванията са при третото завъртане на рулетката този път тя да спре при Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Причините са две - близостта му с Радев и по-голямата вероятност ИТН да съумее да предложи по-стабилна конструкция на правителство. Един от вариантите е Трифонов да предложи служебният кабинет да стане експертен, като бъдат сменени премиерът и външният министър. В момента Димитър Главчев съвместява двата поста.

Като възможен вариант за премиер се очертавал бившият царски вицепремиер и министър в два кабинета Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон. Точно преди 3 г. той беше номиниран от Слави за премиер още в деня след изборите, когато стана ясно, че ИТН е първа политическа сила в 46-ото НС. Броени дни по-късно обаче оттегли кандидатурата му заради твърдения за обвързаности на Василев с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които бяха оборени от самия него. Обвиненията тогава бяха отправени от ДБ, които бяха нужни на Трифонов за парламентарно мнозинство. Този път гласовете на депутатите от ПП-ДБ не са задължителни, за да може да бъде подкрепен кабинет.

Реално през лятото на 2021 г. до гласуване на правителство на ИТН така и не се стигна поради липсата на премиер. След Василев се завъртя името на Петър Илиев, но до официалната му номинация така и не се стигна, след като той бе забъркан в скандал с плагиатство. А когато в крайна сметка ИТН получи първия мандат, кандидатът за премиер Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее се оттегли по “лични причини” малко преди да се стигне до гласуване в пленарната зала и така мандатът се провали.

Мехмед Дикме: Ако ГЕРБ и ДПС направят "коалиция на софрата", народът ще ги изгони с камъни

Също толкова горещо като тогава се очертава да е политическото лято. Ключови депутати от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ прогнозират тежка работа в парламента, тъй като там всеки пост ще се търгува със скандали. “Величие” спасиха в петък най-важната комисия - за изработване на правилника за работа на Народното събрание. Анна Александрова бе на косъм да не получи шефското място, а това означаваше депутатите да останат без правилник.

Срещата за НАТО в САЩ също е ключова за политиката на България, защото ще се наложи служебният премиер Главчев и президентът да поемат важни отговорности в сферата на отбраната.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2137 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
потрес!

2024.06.26 | 22:51

16
Тоя кобургски лакей, когото мадридския комарджия довлече в България заедно с Велчевия Милен с изцъклените очи, дето бяха обикаляли като просяци Лондон да си пробутват номерата, но комарджията ги направи министри. Довлякоха се бедни като църковни мишки, но излязоха от правителството на мадридския измамник мулти милионери! Хайде де, хайде само да посмее Сакатия от Учиндол да сложи това нищожество за премиер! Тогава директно ще му занесем на дивана дървеното пардесю, че да се свърши! И той да не се мъчи, да не мъчи и българите! Чалгар долен!
да напомним кой е ИЗРОДА КАТИЛА

2024.06.24 | 08:34

5
Скандалният терорист и отявлен шизофреник Мирослав Блажев-Атилката е станал ревностен мюсюлманин, подкрепящ идеите на терористични групировки, показа проверка на "България Днес". От профила му във Фейсбук става ясно, че Атилката ежедневно контактува с български фенове на Световния халифат, част от които се намират в арабските страни. Блажев и приятелите му водят ожесточени дискусии, в които често се появяват призиви за джихад, изтребление на евреите и всички останали неверници. В тях българите често са наричани гяури или нещастни неверници, които с добро или насила трябва да бъдат накарани да приемат радостите на Аллах. Драстичната промяна в съзнанието на някогашния националист и член на ВМРО настъпва по време на престоя му в затвора, където Атилката попадна заради отвлечения от него автобус с 37 пътници. Невижданият до момента в България екшън се разигра през януари 2009 г. на магистрала "Хемус". Преди отвличането на автобуса в блога си Атилката се обявява за православен християнин и призовава към въоръжена революция за спасяването на България. Възгледи, които похитителят бързо забравя, за да прегърне каузата на Аллах и „Ислямска държава". Шокиращия си душевен обрат Блажев преживява зад решетките, става ясно от негов коментар във Фейсбук. Откровението си той прави под публикация, свързана с арестуваните от ДАНС фенове на групировката "Ислямска държава" в Пазарджик. Според спецслужбите феновете на джихада са ръководени от скандалния имам Ахмед Муса, който вече има две присъди за подобни престъпления. Именно възможността идолът му да попадне в затвора провокира Атилката да се изкаже, че това ще е полезно за каузата им. "Е, брат, трябва да има и такива, които да посвещават във вярата и по затворите. А наясно ли си колко много такива хора има по затворите, които искат да се запознаят с исляма, а не могат, понеже няма кой да ги запознае. А известно ли ти е, че решението ми да приема исляма дойде именно докато бях в затвора, благодарение на един ходжа. Та той ме запозна с принципите на вярата в Allah. Така че Ахмед Муса много по-голяма работа ще свърши в затвора за четири години, отколкото, ако е навън. Не му мисля лошото на човека, а само казвам, че и в затворите живеят хора, търсещи пътищата на Allah", пише Атилката под публикацията на своя приятел. Водач на БГ муджахидините . Освен писания във Фейсбук аверът на Атилката поддържа и два профила в сайт за споделяне на видеоклипове. Там псевдонимите му са неособено невинните , (Воин на Аллах от България) (Българският муджахидин). Чрез профилите си мистериозният проповедник е публикувал няколко клипа, възхваляващи Ислямския халифат. Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандизчийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Ирена Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност. Охранителят А т и л к а т а , с рождено име Мирослав Блажев бил гард без пистолет. Работодателите му и в двете охранителни фирми, в които бил нает през последната година и половина, изпитали недоверие към резкия му и избухлив характер. Затова никога не го сложили въоръжена охрана, твърдят източници от "С е к ю р и ти БГ" и "Ф о р с делта". Иначе можел да охранява АЕЦ "Козлодуй", който е един от обектите, с които "С е к ю р и т и БГ" има договор. Негови бивши колеги подозират, че Блажев силно е страдал от този факт. Затова и бързо напускал фирмите, където работел. Чувствал се винаги недооценен. Едва по-късно се въоръжил. Първо преработил газов пистолет в боен, след това незнайно как се сдобил и с ПСМ. Точно с тези оръжия Блажев отвлече във вторник автобуса с 36 пътници. МВР изиска вчера от двете фирми всички документи, с които Блажев е получил работата си. Според проверката на експертите от "Охранителна полиция" всичко било перфектно. Имало документ от лекар, който удостоверявал моментното психическо състояние, съдебно свидетелство, че е с чисто съдебно минало.В документите не е отразено обаче, че през 1996 г. Мирослав Блажев е бил лекуван от личностно разстройство. Най-вероятно и двамата лекари, които са издали документа за моментно психично състояние, са "забравили" да питат лудницата за минали психични заболявания, смятат запознати. "Проверих и се оказва, че лудницата не е издавал документ, удостоверяващ, че лицето е психично здраво", заяви директорът на психиатричната болница в града д-р Цанко Цанков. "На всяко лице, което е лежало в психиатрична болница, му се съставя досие, което се пази в продължение на 50 години". Според д-р Цанков в случаите, когато се налага издаване на медицинско удостоверение за психично здраве, психиатри по местоживеене трябва да упоменат, ако лицето страда от психично заболяване, и посочат моментния му статус.19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, наистина се e опитал да я прегази с кола на 1 август м.г в София. Тя била бременна, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. Според нея Петър Ганев искал чрез нея да причини страдание на Мирослав заради конфликт между двамата. На 27 януари 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобус с 37 пътници на фирма Биомет, пътуващ по линията София-Варна. Той бе въоръжен с пистолет със заглушител и поиска да му бъде доведен Петър Ганев, за да говори с него. Малко повече от час след отвличането Блажев се предаде на полицията. Впоследствие Районният съд в Ловеч наложи на похитителя на автобуса мярка "постоянно задържане под стража", като разпореди той да бъде въдворен в психиатричното отделение на Ловешкия затвор. А т и л к а т а, е роден в Плевен през 1975 година. Розинка Костова е от дом за умствено изостанали хора ! Има дете умствено изостанало-ИЗРОДИ !!!
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.24 | 12:49

15
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН, КАТО ПОМАГАЧ И СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ!!!

2024.06.24 | 10:39

14
Narkoman
Я пак

2024.06.24 | 09:36

13
Царските измамници! Този не беше ли министър 50 процента?!

2024.06.24 | 09:17

12
от един ГНОМ на друг ГНОМ!

2024.06.24 | 08:46

11
пука му на Славуца. Сега прави яки пачки. Бокачо киха здраво.

2024.06.24 | 08:45

10
помиярите на Слави съвсем се зануляват

2024.06.24 | 08:43

9
Пумияри !!!! Забрана на партиите !!!!
Анонимен

2024.06.24 | 08:31

4
Пак ще има издънка ако този боклук стане премиер
г-н Де'белян Пеевский

2024.06.24 | 08:35

8
ще стане само ако вие, тиквите, го гласувате :)
Мале-мале

2024.06.24 | 08:31

3
Само "царското" Ники Маус ни липсваше, ще цъфнем и ще завържем...
Z Z Z Z Z

2024.06.24 | 08:35

7
Споко, нема вече БТК да си я купи Божков.

Добави коментар

Водещи новини