Първан Симеонов: Затъваме! Трети ден говорим за „Величие”, а не за правителство - това е голям проблем

  • 12 юни 2024 19:12

  • 4315
  • 18
Първан Симеонов: Затъваме! Трети ден говорим за „Величие”, а не за правителство - това е голям проблем
© Кадър: БНТ

Обществото не е готово за кабинет ДПС-ГЕРБ. Обществото тихо ще се събира някъде и ще се излее в поредната „Възраждане”, Ваня Григорова, "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" или проект на Радев. Резултатът, който тези избори дадоха е, че трябва да се търси вариант, който е легитимен сред по-големи обществени групи. На фона на тази ниска активност сега да има пълноценен политически кабинет ДПС-ГЕРБ е почти самоубийствено от политически план. Решението е нещо по-отдалечено от ярката политика и нещо с по-широка подкрепа. Лошото е, че всичко е пробвано. Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

"Ние затъваме. Ако някой смята, че начинът, по който българите сега са гласували в една доста русофилска крайност, може да се пребори с натовска крайност, не е вярно. Една крайност не се бори с друга крайност. Единственият начин да се преборят крайните настроения в България е да се появи политически субект, който да улови тези крайни настроения и да ги канализира в проевропрйска и пронатовска посока. Тоест, субект, който говори на техния език на тия хора, но да не ги пусне да отидат при „Възраждане” и „Величие”, но който говори на техния език с натовски и европейски послания. Там навремето се целеше Борисов, там вероятно ще се цели и Радев. Несъмнено тези избори са отворена покана за Румен Радев на терен", обобощи той.

„Величие” са леко конспиративни в мисленето си. Аз ги следя от години. Галъп интернешънъл ги показахме във финалната прогноза, защото ги видяхме. За мен не са изненада. Те са оранжевия картон, Ваня Григорова беше жълтият картон. Не ми се мисли какво ще има на едни нови избори. Начинът тази крайност да се пребори не е да даваме още повече от същото лекарство. Очевидно ние сме сбъркали някъде в терапията, за да се появяват такива патологически политически управления. Трети ден ние не чуваме Борисов, защото си дава сметка, че полк. Марков взе шоуто на Борисов, а и на ДПС, как тези избори са смъртта на протестите от 2020 г. Огромен резултат за Пеевски, но Борисов е 130 000 гласа надолу. Вече трети ден ние разсъждаваме какво ни каза избирателят, съвсем друг е дневният ред – ние си говорим за „Величие”, а не за правителството. Това е голям проблем", обясни Симеонов.

Стойчо Стойчев: Има предпоставки да се състави правителство

"Аз не виждам достатъчно легитимна формула за съставяне на правителство. Трябва да се смирят и да намалят партизанщината. Последното, което избирателят иска е още от същото, той точно това наказа. Политиците сами си докараха до това, те не трябваше да развалят сглобката. Тя беше пактът за ненападение. Два субекта, когато не могат да се победят, трябва да работят заедно", призна политологът.

„Ако аз съм на мястото на Борисов ще хвърля веднага топката в полето на Продължаваме промяната –Демократична България (ПП-ДБ) и ще им кажа да участват в евроатлантическо мнозинство. Христо Иванов е архитект на всичко, което се случи и чест му прави, че пое политическа отговорност. По-заплашени от изчезване са Продължаваме промяната", предупреди той.

"ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" е израз на ситуацията. Приличат ми на ранната "Атака". Трябва да внимаваме да не започнат да се роят. Приличат ми по-скоро на аморфна маса", каза още Първан Симеонов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4315 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2024.06.13 | 00:00

17
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ. СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУЯ и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК НА КИТАЙ И БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ НА РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АСЕАН са партньори в БРИКС!
Да го туря

2024.06.13 | 03:49

18
На майка ти

2024.06.12 | 23:58

16
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА...... АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ, СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУЯ и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК НА КИТАЙ И БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ НА РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АСЕАН са партньори в БРИКС!

2024.06.12 | 23:44

15
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА...... АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ, СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУЯ и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК НА КИТАЙ И БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ НА РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС!

2024.06.12 | 23:39

14
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА...... АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ, СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУЯ и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ!

2024.06.12 | 23:38

13
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.12 | 23:31

12
ТЪРСИМ МАЗАЧ ДА ЗАМАЗВА ЛАЙ НАТА БЕ ЛАЙ НО БЪЛГАРСКО

2024.06.12 | 22:40

11
Сърцата ни туптят от радост за победата на ПП Величие!

2024.06.12 | 22:39

10
ВЕЛИЧИЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.

2024.06.12 | 22:35

9
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! . КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ..... ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС!

2024.06.12 | 22:33

8
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ. КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....

Добави коментар

Водещи новини