Сарафов участва в среща на Мрежата на прокурорите и еквивалентните институции към върховните съдилища на държавите членки на ЕС

  • 29 май 2024 09:22

  • 299
  • 2
Сарафов участва в среща на Мрежата на прокурорите и еквивалентните институции към върховните съдилища на държавите членки на ЕС
© Прокуратура на Р. България

Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. участва в 15-ата годишна среща на Мрежата на прокурорите и еквивалентните институции към върховните съдилища на държавите членки на Европейския съюз NADAL. Тази година домакин на престижния форум бе главният прокурор на Люксембург Мартине Соловиев, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. бе модератор на един от панелите във форума, посветен на предизвикателствата в борбата с измамите в ЕС и сътрудничеството с държавите членки на общността и трети страни. Участници в панела бяха европейският главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е, Клод Айшен, европейски делегиран прокурор от Люксембург, както и главните прокурори на Швейцария Щефан Блетлер и на Украйна Андрий Костин, който се включи чрез видеоконферентна връзка.

Снимка: Прокуратура на Р. България

В изказването си Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. подчерта ролята на Мрежата NADAL за по-ефикасно правосъдие, за поддържане на общите европейски ценности и за ефективното прилагане на правото на ЕС. „Основополагащо за постигане на тези цели е нашата ежедневната работа на национално ниво, отговорност, стремеж към още по-високи резултати и упоритост, които гарантират и независимостта, както на съдебната система като цяло, така и на прокурорите в частност“, заяви главният прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад.. Той изтъкна ролята на Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е като европейски главен прокурор, която обединява и олицетворява изграждането на интегритета на всички ангажирани с противодействието на престъпленията против финансовите интереси на ЕС на наднационално ниво. „Защитата на средствата на Европейския съюз в България е изключително важен приоритет в работата на всички институции в държавата“, подчерта още и.ф. главен прокурор.

В Люксембург Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. разговаря с испанския си колега Алваро Гарсия Ортис, който предстои да посети България през есента в отговор на визитата на българския главен прокурор в Мадрид през миналата година. 

Освен ръководителите на прокуратури в страните от ЕС, участие в 15-ата годишна среща на Мрежата NADAL взеха и ръководители на Евроджъст,  Главна дирекция „Правосъдие“ на Европейската комисия и други.

Делегациите се запознаха с функционирането на Съда на Европейския съюз и посетиха Европейската прокуратура, чието седалище също е в Люксембург, където главният прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. разговаря и с българския представител в институцията Теодора Георгиева.

Снимки: Прокуратура на Р. България

Мрежата от прокурори или еквивалентни институции към върховните съдилища на държавите членки на ЕС NADAL има за цел създаването на пряка връзка между ръководителите на прокуратурите на страните членки и обсъждането на актуални въпроси, свързани с наказателноправното сътрудничество.

Популярното име на Мрежата NADAL е в чест на бившия френски главен прокурор Жан-Луи Надал, по чиято инициатива Мрежата е създадена във Виена през 2008 г. За периода от създаването си в рамките на NADAL е изградено успешно сътрудничество между членовете на Мрежата в духа на европейските ценности и споделени цели за противодействие на престъпността и в защита на интересите на европейските граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 11:03

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.29 | 10:18

1
Ако Лаура не му шибне няколко пестника зад връта на нашия та да влезе в час

Добави коментар

Водещи новини