Станишев стана вицепрезидент на Социалистическия интернационал

  • 30 август 2012 16:09

  • 1540
  • 12
Станишев стана вицепрезидент на Социалистическия интернационал
©

Новината, че президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на става и вицепрезидент на Социалистическия интернационал, дойде от Кейптаун. Председателят на НС на БСП е там, за да участва в 24-я Конгрес на Интернационала, съобщиха от пресцентъра на партията.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на откри дискусиите на лидерите от цял свят с темата за световната криза. Той призова за възстановяване на конкурентоспособността на Европа чрез защита на нейния социален модел и утвърждаването й като значим играч на световната сцена.
Президентът на ПЕС изтъкна, че бъдещето на Европа е в засилването на солидарността, координацията и интеграцията на икономическите политики, което в по-широк контекст включва и развитието на общо европейско икономическо управление. Това ще гарантира повишаване на заетостта и растежа в Европа, ще осигури устойчиви европейски финансови инструменти за подкрепа на инвестициите. Наред с това ще спомогне за разширяването на регулациите и контрола върху финансовата система и за подобряването на координацията между общностния и националните бюджети.

По време на Конгреса Станишев проведе двустранни срещи с редица премиери и председатели на партии, сред които: Елио ди Рупо - премиер на Белгия; Виктор Понта – министър-председател на Румъния, Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва – бивш президент на Сърбия и председател на Демократическата партия; Ханес Свобода – председател на Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, Мустафа бен Джафер – председател на Учредителното събрание на Тунис, Мариан Лупу – председател на Парламента на Молдова. За утре е планирана среща и с президента на Република Южна Африка - Джейкъб Зума.

Последвайте канала на

1540 12

Коментари 12

Добави коментар
на № 8

2012.09.03 | 22:54

12
Ако си участвувал в някои престъпни схеми или си бил в затвора - имаш право да даваш подобни квалификации за БСП и Станишев . Гузен не гонен бяга !!!
на № 1

2012.09.03 | 22:54

11
А имаш ли някаква полза или облага - от откриването на магистрали и метрото. Всичко това повишава ли ти стандарта и условията на живот.???
Бомбардировач

2012.08.31 | 19:57

4
Да. Имам. Работя далеч от центъра. Когато трябва да ходя "в града", си оставям колата до метрото и за 10-12 минути пристигам, вместо за 1/2 час и повече. Като отивам по Струма на юг, карам по швейцарски път. Като карам по околовръстното с 10 ленти, си спомням какво беше по ваше време. Тогава имаше и пари, ама целта не беше са се свърши работа, а да ги прилапате, с което се спавихте със завиден успех. Искам да карам из България и да не си повреждам караваната. Вече е доста стара, благодарение на вас, които ликвидирахте всичко в държавата, освен собствения си келепир. Така че байно не подценявай хората. Те не са балъци, а и ти не си кой знае какво, щом имаш време да се моташ из форумите. Не ни прилагай евтини психологичиски трикове. Измисли нещо действено. Ако можеш. Ако не - ще си вреден за партията си. Така е. Едни го могат, други гледат телевизия. Ти май си от вторите. Айде със здраве, па земи понаучи нещо.

2012.09.03 | 22:53

10
Вижте обиграния поглед на селски педерас
XOXOXOXO

2012.09.03 | 22:53

9
Смешна организация с още по смешна дейност и почти никакво влияние в световен и европейски мащаб. Домсъветите на всеки жилищен вход извършват повече работа, и се ползват с по голям авторитет. Ако не беше влязла в новините заради Станишев, нямаше да знам и за съществуването и!!!
ROVER 13

2012.09.03 | 22:53

8
БРАВО!!! Завоюваме позиции в световни структури. Много скоро се очаква Бойко да бъде номиниран за треньор на децата в Коза ностра /по футбол/, а Цецко за консултант в Сдружение " Притежатели на по-малко от два апартамента". ДА ИМ ПОЖЕЛАЕМ КЪСМЕТ!!!
ДЯДО ГРОЗ

2012.09.03 | 22:53

7
Никой не е станал пророк в собствената си държава,още повече-в БГ,където завистта и омразата нямат почивен ден!
Бомбардировач

2012.09.01 | 10:18

6
Големи яйца ! И кво? На българина кво му влиза, кво му излиза? Уредиха се тук за 100 години, окрадоха каквото можаха в съдружие със СДС то и сега по чужбената. Келепирче! Машала.
На № 7

2012.08.31 | 21:27

5
Да имаш много здраве от арменският поп ! Нито за Георги Димитров нито за Сергей Станишев - нямаш компетенциите за да даваш подобни оценки.....

2012.08.31 | 16:55

3
Не знам вече сигурно и при чукчетата ще иде, за да го кажат по новините. А тая организация наистина ли още не е закрита , както и бсп за престъпления срещу човечеството? бсп, Станишев - едни от най - кратките вицове.

2012.08.31 | 14:18

2
Педи няколко десетки години подобен пост заемаше другаря Димитров. Днес никой не се гордее с това. Тогава се е доказал като един голям и много известен пияница. После е най големият съратник на др. Сталин и е пратил най много емигранти от България в Сибир. като се върнал в България и по негово управление има издадени 2200 смъртни присъди на фашисти. А в България не е имало фашизъм.( Трибуналът в Лайпциг е издал 22) Героят от нашето време който е значим играч и ходеше на гости в дъжда на Марио Николов с чедър, , като голям играч и министър председател му спяха европейските пари, сега ще учи социалистите как се прави това. И той като неговият патрон ще бъде "гордост" за България.

Добави коментар

Водещи новини