Терзиев: Трябва да продължим с мерките, които решават проблемите с чистотата на въздуха в София

  • 09 май 2024 12:10

  • 370
  • 7
Терзиев: Трябва да продължим с мерките, които решават проблемите с чистотата на въздуха в София
© Булфото

За да можем да решим проблемите с чистотата на въздуха в София, трябва да продължим с мерки, които стимулират това. Една от тях е алтернативният транспорт, да можеш да се придвижиш с велосипед, да може да се придвижиш по един тротоар, по който може да се ходи, както и с развитие на градския транспорт. Това са неща, които се случват и отнемат време, и аз ги разбирам хората, тъй като това беше и тема по време на кампанията, каза днес пред журналисти кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, попитан за проекта за новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и за протеста на граждани. 

На въпрос, че "Европейският център за политики е завел дело срещу решението за организация на движението и дали смята, че има някакви нарушения, защото те се позовават от наредба от 2017 г.", столичният кмет отговори: "Според екипа няма, ако има, съдът ще излезе с решение".

Попитан дали се притеснява, че има протести срещу решение, което би трябвало да облекчи движението, Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите каза, че трябва да е ясно, че е застанал зад това решение. "Аз вярвам в целесъобразността на този проект и че промените, които се правят в дългосрочен план, са за добро и това, което понякога се изпуска, е че това е само една малка част от промените, които се правят. Никой не е глух, чуваме ги хората за паркоместата и търсим решения. Търсим къде да реализираме подземни паркинги, имаме няколко локации, но не може всичко да стане по едно и също време", заяви кметът на София. 

Той отбеляза, че не може градът да стои в застой, защото всичко не е идеално. "Всяка една промяна е болезнена и когато беше затворен булевард "Витоша", когато се вкараха зоните, когато ни накараха да слагаме колани, когато трябваше да се научим да спираме на пешеходни пътеки и да приемем, че пешеходците имат права", каза Терзиев. 

Терзиев: Чистотата и контролът са водещи приоритети за този мандат

Попитан за диалога с гражданите, кметът на София отговори, че откъм комуникация си дава сметка, че е можело да премине по различен начин. "Отчитам някои пропуски от наша страна и ще се поправим, още по-рано да се започне да се говори. Това е проект, който е бил дискутиран много пъти през годините и това е много важно да се знае. Това не е проект, за който са се сетили "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" или кметът Терзиев, това е проект, който е заложен в плана за устойчива градска мобилност от над десет години и е препотвърден в различни доклади на чужди архитекти, които са се занимавали с градоустройство на градовете", каза Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

"Ако падне решението в съда, ние сме доказали, че се съобразяваме с решенията на съда и ги изпълняваме. Четем законите, четем разпоредбите и ако падне, ще се промени", заяви кметът на столицата.

Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите коментира темата за новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", след като участва със служебния министър на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на в откриването на 14-ия Софийски фестивал на науката в "София тех парк", предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
370 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 06:29

7
❤️ Г­о­р­е­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­т­­­а­ ­­­в­­и­­ ­­­о­­ч­­­а­к­в­а­­­т ­­-­­ X­­1­­8­.­­­F­U­­N
Анонимен

2024.05.09 | 16:19

6
Чудесно, и ако се окаже, че ремонтът е незаконен, кой ще плати? Васко и мис Бони? С лични средства!
Анонимен

2024.05.09 | 16:19

5
Чудесно, и ако се окаже, че ремонтът е незаконен, кой ще плати? Васко и мис Бони? С лични средства!
фъ

2024.05.09 | 12:51

3
Браво ! Вдигане на данъците върху всеки втори автомобил в семейство ! Както е в Австрия и подобие... там така е решен проблем с паркиране и автомобили.

2024.05.09 | 14:02

4
А данък за всяка втора чашка, добре ли ти звучи?

2024.05.09 | 12:42

1
Честит 9 май, Ден на ПОБЕДАТА на РУСКАТА АРМИЯ над ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИЯ ХИТЛЕРОВ ФАШИЗЪМ и НАЦИЗЪМ! Ден на ОСВОБОЖДЕНИЕ на ИЗТОЧНА ЕВРОПА и БАЛКАНИТЕ от Евро Фашо Хитлеризма!
wc

2024.05.09 | 12:46

2
Честито ,на майка ти дето те родила толкова тъп

Добави коментар

Водещи новини