Селски кмет си сложи табела с Тодор Живков над кметството

  • 30 август 2012 13:14

  • 6403
  • 30
Селски кмет си сложи табела с Тодор Живков над кметството
©

Кметството на близкото до Враца с. Бели Извор осъмна с огромен билборд, опънат на балкона и направен по поръчка на кмета Кирил Илиев. На постера с размери 140/ 160 см освен лика на бившия пръв партиен и държавен ръководител от времето на социализма има надпис "Тодор Живков обичаше хората и остави една силна и уважавана България".

Повечето възрастни жители на Бели Извор одобриха идеята на кмета си с готовност споделиха какъв е бил живота им по времето на Тато. По-младите пък предположиха, че избраният с листата на ВМРО Илиев вероятно е опънал билборда заради Бойко Борисов, който многократно се е изказвал ласкаво за Тодор Живков. Премиерът се очаква в средата на септември да посети циментовия завод "Холсим" край Бели Извор.

"Не съм живковист, но уважавам повечето неща, които бяха направени по времето на неговото управление, обясни идеята си кмета Кирил Илиев. - Билбордът е една провокация към днешните управляващи и спомен за времето, когато в България имаше сигурност, работа за всички и хората можеха спокойно и с месеци напред да планират какво да правят. Сега не знаят утре какво ще им се случи, а управниците ни се мъчат хаотично единствено да запазят властта си."

Последвайте канала на

Novini.bg
6403 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Христов

2012.09.02 | 02:06

30
Поздравления към кмета на с. Бели Извор !! Дори е правилно и да постави портрета на Тодор Живков в златни рамки !!!!!
грешка безпартиен

2012.09.01 | 07:59

29
на практика от края на шейсетте България води колониална политика спрямо СССР докъм 85 година ,освен ,че ни изкупуват голяма част от продукцията получаваме на ниски цени огромни количества нефт и други суровини които препродаваме на високи цени ,социалистическа България в момент на криза в края на осемдесетте струпва голяма част от централата в Белене като успоредно с това се строи и на други места ралзични обекти с различно предназначение , дълговете са натрупани след 85 когато валутния резерв не е под контрол на Живков а на разни другари ,има и губещи отрасли разбира се ,но имаме да прибираме и солидни суми от наши съюзници ,изобщо социализма можеше да се реформира ,Указ 56 от януари 89 е голяма стъпка в това отношение ,катастрофата дойде след падането на строя и продължава с пълна сила и сега
ДЯДО ГРОЗ

2012.09.01 | 07:59

28
Социализмът по Маркс е най-хуманният строй,но ние го извратихме,като се почне от Ленин който не е съгласен,че може да се зароди по пътя на еволюцията,където производителните сили са силно развити и тяхното количествено натрупване ще доведе до качествено изменение на производствените отношения-Германия,Англия.Ленин чрез ВОСР иска да обори тази теза,но така соц.стъпва на "чурук дъска"
ДЯДО ГРОЗ до безпартиен:

2012.08.31 | 13:56

3
Ти си противоречиш:пишеш за лошите последици на социализма,а посочваш като пример капиталистически държави като Гърция и Испания!
Безпартиен

2012.09.01 | 07:58

27
"затова и много страни като Гърция, Испания, Италия сега са зле, защото при тях стана по-бетер и от социализма - не бачкаш, а дъравата ти плаща помощи " Капиталистически, но я карат като социалистически !
Безпартиен

2012.09.01 | 07:58

26
И едно важно допълнение : като оценяваме личността на Тодор Живков, нека започнем с двукратните му опити да ни превърне в 16-та република на СССР ! Сега разни "патриоти" реват, че сме членове на ЕС и сме загубили суверенитета си, което изобщо не е вярно. Но така ще изглежда, щом вярвате на лъжците управляващи, които оправдават всеки свой идиотизъм с това, че ЕС ни го нареждал /това изобщо не е вярно, пресен пример са акцизите на горивата, които Франция си намали безпроблемно, а Дянков излъга, че за такова нещо е необходимо съгласие на всички страни - членки/ Та как бихте окачествили това национално предателство на "любимия на народа" Тодор Живков, или не ви пука, че ще бъдем съветска колония, каквито бяха съюзните републики в СССР ?
НЕкомунист

2012.09.01 | 07:54

23
Аз израснах по Живково време .Нощем се прибирах спокойна по улиците след купон,защото навсякъде имаше милиция . Сиренето,хляба и бензина навсякъде бяха на една цена,знаехме че такава ще е и утре,и след 6 месеца даже. Думите ''съкращение'' и ''безработица'' още не бяха измислени .Наистина България беше друга ....
Безпартиен

2012.09.01 | 07:55

25
Само че тези евтини хляб, сирене и бензин ни излязоха скъпо - България натрупа 11 милиарда долара външен дълг, което за времето си беше космическа сума и не можеше да го обслужва ! Затова и комунистите спретнаха преврат на Живков, за да я карат по старому без него ! В целия свят социализмът се срути и това не е случайно, нито е по вина на Запада - просто социализмът доказа негодността си. Всяка икономическа система, която харчи повече, отколкото произвежда, е обречена на фалит, затова и много страни като Гърция, Испания, Италия сега са зле, защото при тях стана по-бетер и от социализма - не бачкаш, а дъравата ти плаща помощи ! Е, такова нещо не може да просъществува вечно ! Относно сигурността, вярно че бяха по-спокойни времената, аз също съм изпращал гаджета нощем и съм прекосявал целия град пеша /такситата бяха кът/ без да ме е страх. Но това беше до 1984-1985 г. , до преименуването на турците, след това спокойствието изчезна ! Имаше и атентати от турски терористи - в Пловдив, Варна, Сливен, гара Буново ! Така че нека не идеализираме Тодор Живков, а да разгледаме цялостното му 35-годишно управление, в което има много черни страници !
mitko

2012.08.31 | 20:49

10
nqma6e q i ciganskata 4alga i 4algotekite, propusna tova
ДЯДО ГРОЗ до 009

2012.09.01 | 07:55

24
Добре де-определете се!Кои сте "НИЕ",които не ни искате?Предполагам шепа помити мозъци,които са били на бащите си в дисагите,когато ТЖ бе лидер на процъфтяваща България?Или един сополан,позволяващ си да отсъжда от името на други?
ill

2012.09.01 | 07:54

22
браво на човека,достойна постъпка!не виждам какво лошо има!а и снимката е доста двусмислена
???

2012.09.01 | 07:52

21
Онзи ЕВТИН ПЕДЕРАСТ отзаде защо не е в Затвора!?

2012.09.01 | 07:52

20
сега на педерасчетата комунистчета ще им кажа само едно , този УРОД ЖИВКОВ за малко не затри България!!! как ами с това преименуване на гьотинетата, ако западняците не ни обичаха представяте ли си какво щеше да стене след 89 год. и бяха дали на фесовете картбланш да префвърлят 200-300 хиляди семейства обратно в България около 1мил.-1.5 милиона фескита ааа .. не знам дали ни обичат и защо ама можеше да стане!и сега ако се появят комуняги критикари на това което пиша а да ми отговорят ко стана със педалите сърби - моля, да ми кажете неща за косово??? хем сърбите винаги са били със западняците и пак гризнаха дръвцето!и всичкото това беше на косъм заради урода жИВКОВ - така че умната с хвалебствията ! На педалите от СДС /винаги съм гласувал за СДС/ ще кажа само едно чикита правете разлика от Руска Федерация и Съюз на Съветските Социалистически Републики , Русия и СССР ама нямат нищо общо това че оня черен мангал костов - шибания комунист ни излъга и говори против Русия не му вярвайте ...

2012.08.31 | 15:21

7
А аз ще ти кажа само едно, неграмотно говедо, глупав деградат: УМРИ, светът се задушава от вас, прости мутри! Ноооо...и ТОВА ще стане скоро в Бойковския тоталиТЪПИЗЪМ! Цялата т. нар "държавка" ще умре съвсем скоро, вече нищо не остана от нея, а след Боцето - съвсем. Спокойно може да изчезне от Земята, вместо само да вреди!

Добави коментар

Водещи новини