Президентите на България и Азербайджан обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранното си сътрудничество

  • 29 март 2024 13:45

  • 268
  • 2
Президентите на България и Азербайджан обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранното си сътрудничество
© Булфото архив

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе днес телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев по повод необходимостта от отлагане на планираното си посещение в Баку поради неотложни вътрешнополитически ангажименти у нас.

В хода на телефонния разговор Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илхам Алиев обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес за България и Азербайджан.

Росен Желязков пред президента на Азербайджан: България може да увеличи възможностите за транзитни доставки на газ

Двамата отбелязаха възможностите за развитие на партньорството в областта на енергетиката, инвестициите, транспортната свързаност, насърчаване на бизнес контактите между двете страни.

За целта в процес на съгласуване са двустранни документи и се проучват условията за разработване съвместни проекти, в които да се включат компании от двете държави.

Президентът Алиев поднови поканата към президента Радев да посети Азербайджан в удобно за двете страни време с оглед продължаване и надграждане на диалога на най-високо равнище, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
268 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.29 | 17:45

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.29 | 16:32

1
кауна все към бившите съветски републики го тегли. Същия е като агент Гоце - тройния шлем Първанов.

Добави коментар

Водещи новини