Депутатите обсъждат Закона за българите, живеещи извън България

  • 24 април 2024 06:55

  • 1521
  • 4
Депутатите обсъждат Закона за българите, живеещи извън България
© Булфото

Народното събрание ще обсъди на второ гласуване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българите, живеещи извън Република България. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на парламента, публикувана на интернет страницата на институцията. 

Освен това на второ четене се предвижда да бъдат гласувани промените в Гражданския процесуален кодекс, Наказателния кодекс, Законопроекта за насърчаване на научните изследвания и иновациите, второто четене на промените в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите, както и промените в Закона за подпомагане на земеделските производители. 

Проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица предвижда на първо четене да бъдат обсъдени промени в Закона за пътищата. 

Като точка първа от проекта на програма за работа на депутатите в четвъртък е включено второто четене на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и в Закона за енергетиката. В дневния ред за този ден е включен Проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България. 

В НС приеха по-кратки срокове за административно обслужване на големи инвестиционните проекти с национално или регионално значение

В предложения дневен ред е и първото четене на промените в Закона за чужденците в Република в България. Очаква се депутатите да обсъдят на второ гласуване промените в Закона за висшето образование.

В предложения дневен ред е и второто четене на промените в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба. 

В петък се очаква като първа точка депутатите да обсъдят на второ четене измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. 

Предвижда се още и ратификацията на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS) (Вносител: Министерски съвет, 22.4.2024 г.). като точка втора от проекта на програма за петък, 26 април 2024 г. Предвидено е време и за парламентарен контрол. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1521 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
????

2024.04.24 | 07:29

1
А, ще КАЖАТ ли, "депутатите", КОЛКО е БРОЯТ на БЪЛГАРИТЕ ИМАЩИ ПРАВО на ГЛАС в момента в България????!!!

2024.04.24 | 07:43

2
А за българите живеещи в България кога? Или да хващат пътя и те?

2024.04.24 | 08:28

3
МАСОВОТО НАПУСКАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СКОРО

2024.05.25 | 07:08

4
❤️ Г­­­о­­р­е­щ­­и­ ­м­о­м­и­­ч­­­е­т­а­ ­­в­и­ ­о­­ч­­а­­к­в­­­а­­т ­-­­­ X­1­­­8­.­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини