Кънев: Пълноценната ни интеграция в Шенген е въпрос и на вътрешнополитическа стабилност

  • 12 април 2024 13:27

  • 228
  • 1
Кънев: Пълноценната ни интеграция в Шенген е въпрос и на вътрешнополитическа стабилност
© Булфото (архив)

Пълноценната интеграция в Шенген и еврозоната, освен въпрос на дипломатически усилия, които никога не са спирали, е въпрос и на вътрешнополитическа стабилност. От тази гледна точка, затъването на България в спиралата на постоянната политическа криза със сигурност представлява риск, ако не за друго, то поне за скоростта на тази интеграция. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и

Според него като риск може да бъде отчетено и това, че институции, "призвани да се грижат за сигурността на всеки българин и всяко българско семейство, се оказва, че са преди всичко предизборен инструмент". "Десета година гледаме как като дойдат избори българските служби започват да се занимават с компроматна политическа кампания, което е тежък скандал и се надявам да го разбираме като общество. Естествено това не ни помага в изграждане на доверие с нашите европейски партньори", посочи евродепутатът. 

Радан Кънев се извини на Атанас Пеканов, допуснал "сериозна фактологична грешка" за парите от ПВУ

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и каза още, че се надява, изборите "две в едно" да мотивират повече хора да излязат и да гласуват, особено гласоподаватели с "европейски, демократични и реформаторски възгледи". 

По думите на Кънев по повод дебата в обществото за влизането на България в еврозоната, трябва да бъде разсеян страхът, че това ще доведе до ускорена инфлация. Според него има достатъчно доказателства, че такава връзка не съществува. Кънев допълни, че влизането в еврозоната е много важно за средните предприятия у нас по редица причини. "Техният основен пазар е в Европа, имат непрекъснати разплащания с държави от еврозоната и оттук се трупа системна загуба от банкови разноски и обменни курсове, която е изчислена на над 3 млрд. евро годишно за българския бизнес", подчерта евродепутатът и добави, че когато една държава влезе в еврозоната се разглежда от всички партньори и потенциални инвеститори като държава от ядрото на Европейския съюз. 

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и смята, че средните и малките предприятия в България не са запознати с възможностите, които дава Зелената сделка. "Тя е две неща – законодателен пакет от около 20 европейски директиви и регламенти, и от друга страна един огромен финансов пакет, само част от който е Националният план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Там има и други финансови възможности, които сумарно са поне два пъти колкото парите по НПВУ", обясни евродепутатът. 

Той посочи и приоритетите пред Европейския съюз за следващия мандат. Сред тях са развитие на общата европейска политика по сигурност и отбрана, изграждане на обща европейска здравна и фармацевтична политика, както и въпросите за силна интензивна европейска индустриална политика, насочена към бюджетни инструменти за модернизация и укрепване на конкурентността на европейската индустрия, намаляване и на прекалената бюрокрация пред бизнеса. 

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е в Плевен по покана на Браншова бизнес камара, каза председателят й Ралица Таслакова. Евродепутатът е провел срещи в плевенски предприятия, на които са дебатирани темите за влизането на България в Шенген по въздух и вода и Зелената сделка. Днес Кънев ще разговаря със студенти и ученици. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.12 | 17:46

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини