Николай Радулов: Репутацията на МВР и службите може да издържи всичко, защото е на нулата

  • 09 април 2024 09:17

  • 922
  • 3
Николай Радулов: Репутацията на МВР и службите може да издържи всичко, защото е на нулата
© Булфото

От няколко години репутацията на МВР и службите може да издържи всичко, защото е на нула и няма накъде да се срути.

Това мнение изрази пред БНР Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш главен секретар на МВР и бивш народен представител.

Мнението, че избори се печелят през МВР, не се налага сега, а от 30 години. Това е отчасти вярно. МВР има донякъде влияние по време на изборите. Когато брокерите на гласове са предупредени, те се скриват и изборният процес е малко по-приличен. Има значение МВР, но не е толкова дефинитивно, колкото се налага в обществото, коментира Радулов.

По думите му, виждаме главен секретар със зависимости - "този главен секретар го виждаме на снимките с престъпници". Той усеща, че няма как да остане на поста си и е излязъл в болнични, допълни експертът по казуса с Живко Коцев.

Адв. Рангелов: Поведението на Живко Коцев прилича на сделка с прокуратурата

Николай Радулов вижда съвпадение на две линии – борбата за контрабандните канали между Таки и Паскал и "няма как при борба за канали, които дават десетки милиони месечно в частни ръце, при избори, които винаги се нуждаят от още пари, това да не се отрази в политическото пространство". За Радулов това е "съвпадение, което се дължи на общата криминогенна обстановка в страната".

"Всичко почна от разстрела на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Сглобката е негова. Някои от лицата, които участват в цялата тази галимация, като министъра, са препоръчани от него."

Системата за сигурност е много болна и от години иска реформи, категоричен е Радулов.  

Бившият главен секретар на МВР прогнозира, че нещата в МВР ще се развият по Станиславски – в първото действие на пиесата има пушка и до края тя ще гръмне.

"Има достатъчно основания главният секретар да влезе в едно процесуално дело. Той ще повлече след себе си и премиера Денков, който като човек, който го е убедил да твърди, че насила е закаран да дава показания, също подлежи на разследване."

Последвайте канала на

Росица Валентинова
922 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.09 | 09:22

1
ДАЖЕ ПОД НУЛАТА

2024.04.09 | 11:07

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.05.25 | 07:52

3
❤️ Г­­­о­­­р­е­­щ­­и­­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­е­­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­ч­а­­к­­в­а­т ­-­ X­1­­­8­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини