Пиргова: Намираме се в непрекъсната политическа истерия

  • 02 април 2024 09:10

  • 302
  • 4
Пиргова: Намираме се в непрекъсната политическа истерия
© Булфото (архив)

Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси, груповщина, партийщина. Политиката се е превърнала в икономически интереси, които на вълчи принцип действат на всички нива в държавата. Това мнение изрази пред БНР доц. Мария Пиргова, политолог и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Според нея се намираме в "непрекъсната политическа истерия".

"ПП-ДБ смениха Конституцията по невероятно глупав начин. За да намалят правомощията на президента, се простреляха", заяви Пиргова.

"За съжаление, ГЕРБ и ДПС наблюдаваха, смееха се и оставиха това да се случи."

Преподавателят оспори "мантрата" за "независимите експерти", като я определи като "предизборни митове", които се повтарят непрекъснато.

"Хората в тази ситуация няма за кого да гласуват. Партиите не предлагат нищо ново. В тази диктатура на ГЕРБ и ДПС, към която се присъединиха и ПП-ДБ, да се очаква да се появят нови политически идеи, нова гражданска активност – как? Непрекъснато се насажда страх, работи се срещу нови партии, нови идеи, срещу младите хора. Избирателната активност ще бъде слаба, защото гражданите вече са омерзени", коментира политологът в предаването "Преди всички"

Купуването на гласове ще бъде много голям фактор. Корпоративният вот ще бъде на високи нива. Изборите няма да бъдат демократични, честни и европейски, изказа опасения Мария Пиргова.

Доц. Смилов: Нотариуса, джуджета, пътната карта – с изнудване зависими хора се назначават у нас

Много трудно се прави политика в общество, което се е приспособило към сивата икономика и беззаконието, подчерта доц. Пиргова.  

"Нови политически субекти, които се създават, се отказват, защото не виждат възможност за пробив, дори на местно ниво. В тези условия пробив е труден."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
302 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ!

2024.04.02 | 10:22

4
ДС Е В ИСТЕРИЯ!
до админа

2024.04.02 | 09:53

3
тук е място за коментари или за реклами ????

2024.04.02 | 09:51

2
М У Т Р И -ВЪН! Да живеят ГЕНЕРАЛИТЕ РАДЕВ,ЦЕЦО И БОРИСОВ!

2024.04.02 | 09:47

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини