Деница Сачева: Промените в Конституцията създават проблеми, те не трябва да се правят на инат

  • 29 март 2024 21:38

  • 2461
  • 11
Деница Сачева: Промените в Конституцията създават проблеми, те не трябва да се правят на инат
© Кадър: БНТ

Ротацията беше въпрос на технически подробности. Започна да се развива като проблемен сюжет, когато беше поставена темата кой да бъде външен министър. Последва поредица от нелогични действия – на 6-ти март беше подадена оставка, без да бъде уведомена, един меморандум беше обявен, заедно с ултиматум в него – или се приемат текстовете или избори 2 в 1. Преговорният екип на ГЕРБ-СДС влезе в тези разговори с желание за съвместно управление. Това заяви бившият социален министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в предаването „Панорама” по БНТ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Кабинетът винаги е бил „Денков-Габриел”. Хората, които подадоха отвод бяха представени като експерти, дали съгласието си за кабинет. Хората, подали отвод веднага когато това бе поискано от политически централи . По-любопитни са действията на министъра на земеделието, който отказа да е министър в кабинета „Габриел-Денков”, но обяви, че е готов да е част от служебен кабинет. Всички тези неща са нелогични и безпринципни, подчерта тя.

„Мария Габриел взе лидерско решение, което беше свързано с това да продължим напред, а не да се бавим и губим време за управление в стремежа да стигнем до втория мандат. Не за първи път за Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" (ПП) тези знаци и фетиши имат много голямо значение. За момента победата е само в опаковката”, посочи Сачева.

Румен Радев: Разговорите доста улесниха избора на служебен премиер

„Искаме съдебна реформа, но не революция, която прави партиите прокуратура, пленарна зала в НС – следствие и медиите – съд. Съдебна реформа, която е добре обмислена, в която гласът на професионалната общност е чут, без натиск”, поясни депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Когато говорим за хората в списъка от потенциални премиери там свързани с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са само двама  - Росен Желязков и Димитър Главчев. В КЕВР няма нито един представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Иван Иванов, избран там като представител на Реформаторския блок, който вероятно още е част на ДСБ, бе махнат от КЕВР с правила, написани от ПП и обявени за противоконституциони и той на практика бе върнат против собствената си воля. Едва ли този тип промяна в регулаторите е полезен за хората”, обясни тя по повод смените в регулаторите.

На въпрос дали се задава конституционна криза, Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е заяви: „ Не бих искала да плашим хората, но приетата Конституция създава проблеми. Това е доказателство, че с промените не трябва да се бърза, промените не трябва да бъдат правени на инат и да са опаковани по такъв начин, че ако не се случат до определена дата ще последва апокалипсис”.

Има теми, които ще бъдат повдигнати, като тази за омбудсмана. Г-жа Ковачева ще подаде оставка, зам.-омбудсманът вече подаде. Това е решение, което ще бъде взето между парламентарните групи. Категорично не трябва да се бърза. Не можем да оставим в безвремие една институция”, подчерфта тя.

„Настояваме за толерантна кампания. Трябва да бъде проявен разум и далновидност. Ако отново ще хвърлим страната в поредните скандали и военни действия помежду си и след това ще търсим съгласие – само ще загубим времето на хората. В ГЕРБ-СДС няма нито един човек, който да се страхува от разкрития и ефективна съдебна система, разследвания – всичко, което непрекъснато се внушава. В ПП има достатъчно хора, за които са повдигнати съмнения по отношение на различни действия – разкриване на документи с конфиденциална информация, корупция, „Чаталджа” и т.н”, каза Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2461 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ПеПерасти гадни, сър

2024.05.29 | 20:15

11
Шарлатаните не престават да ме учудват. Винаги когато си помисля, че са стигнали дъното на простотията те упорито размахват кирки и лопати и копат ли копат с трудов ентусиазъм все по надолу и по надолу докато не стигнат до Китай. Успех с кирките и лопатите аматьори. "България цяла сега вази гледа"/това последното беше от великия Иван Вазов/

2024.05.25 | 05:18

10
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­­и­ ­­­м­о­м­­­и­ч­е­­­т­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­к­в­­­а­т ­-­ X­1­­­8­­.­F­U­N
Мая

2024.03.30 | 12:37

9
malko i wie da se zatrudnite

2024.03.30 | 09:23

8
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
Ху Кеърс

2024.03.30 | 02:43

7
УРОД
ДИНИ

2024.03.29 | 23:03

6
ЩЕ.ТЕ.ЛЮБЯ.НА.ИНАТ
ОХ.ДЕНИ

2024.03.29 | 22:55

5
СИНЕОЧКЕ.ЩЕТИ.ОБЪРНА ХАСТАРА.ЯКА.ПУТАНО
Цв

2024.03.29 | 22:39

4
Сетила се Мара да се! Вие какво подкрепихте и гласувахте??? Какви ги дрънкаш сега???
Бай Иван 2

2024.03.29 | 22:27

3
Искате още от същото а? Старият наччин на крадене?
Тото

2024.03.29 | 22:01

2
Свиня

Добави коментар

Водещи новини