Кутев: Гледаме Борисов всеки ден по телевизията с нашите пари

  • 24 юни 2011 13:31

  • 1471
  • 4
Кутев: Гледаме Борисов всеки ден по телевизията с нашите пари
© Булфото

По принцип на всички политически партии малко са се увеличили парите, защото има едно малко увеличение, което е свързано с минималната работна заплата, но има някои партии, на които драстично повече са се увеличили парите.

Това каза на брифинг в парламента народният представител Петър Курумбашев.

„Няма справка за отделни народни представители, но очевидно тази разлика от четири милиона трябва да дойде от някъде. Аз ще задам втори уточняващ въпрос към министър Дянков, за да каже защо на едни партии им нарастват доходите, а пък на други намаляват. Например за 2011 г. РЗС получава 286 хил. лв., а ПП Лидер получава 420 хил. лв., а ПП НДСВ получава 388 хил. лв. Две извънпарламентарни партии, които очевидно имат по-нисък резултат получават повече субсидии”, каза Курумбашев.


„Например Български социалдемократи, които са в Коалиция за България – те са получили 180 хил. лв. миналата година, а тази година са получили 53 хил. лв. за първото тримесечие, което означава, че ще получи 310 хил. лв. за цялата година, но при други нарастването очевидно е много по-голямо”, каза още той.


За Коалиция за България – 6,670 млн. лв., а тази година е 2 млн. лв. за тримесечието. Нарастването за Коалиция за България е 1,3 млн. лв.


„ГЕРБ в момента има мнозинство в парламента благодарение на едни 1,6 млн. лв., които гражданите плащат на ГЕРБ, а ГЕРБ плаща с тях на независими депутати и когато ние говорим за покачване на сумите в субсидията имаме предвид простия факт, че ПП ГЕРБ и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г плащат на така нар. независими депутати, за да поддържат правителството”, каза народният представител Антон Кутев. „Всички ние гледаме Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г всеки ден по телевизията поради една единствена причина, че с нашите пари се плаща на онези депутати, които са си продали гласовете, за да подкрепят ГЕРБ.  Всички политически партии имат нарастване на субсидията – факт, само че едни от тях плащат за мнозинството си и купуват депутати и тези купени депутати са всъщност онези, които поддържат парламента и нямаше да има нито вот на доверие, ако не бяха тези депутати. Щеше да бъде очевидно ясно, че е провалено управлението”, заяви Кутев.

Той опроверга твърденията за депутата от „Атака” – Камен Петков с думите – „никога не сме го приемали, за да се отказваме от него”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1471 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
избирател

2011.07.26 | 09:22

2
Ние може би сме единствената държава в Европа,където по всички сайтове се изписват обидни квалификации само за левите партии---като "червени негодяи-комунисти-крадци ".Много рядко можем да прочетем -обективен, компетентен и истински коментар -отразявайки реалната действителност на житието и битието на българина.Поли-тиците използуват именно наивните и неориентирани избира-тели и отклоняват вниманието ни с някакво формално увеличение на минимална работна заплата и пенсии. Истината е следната:Абсолютно всички българи сме поставени в състояние на ДИСКРИМИНАЦИЯ и то от ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ .В България държавните слу-жители са над 450 000 бройки-техните заплати се фор-мират почти от нашите данъци и отгоре на това всичките им осигуровки се поемат от държавата.Знаете ли какво ще се случи,ако всичките тези държавни служители си поемат и сами си плащат осигуровките - ще има средства и за пенсии и за майчинство и за детски добавки-с една дума ние сме подложени на двойна експлоатация ????????
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2014.07.31 | 11:20

4
Ти БСП/БКП/за лява партия ли я имаш?
mkisimova@abv.bg

2011.07.26 | 09:23

3
На БСП и тези са им много! Всички партии имали увеличение, само БСП нямало... "че с нашите пари се плаща на онези депутати, които са си продали гласовете, за да подкрепят ГЕРБ" е реплика, достойна за комунист! Те отколе живеят с тази мисъл- ВСИЧКИ НАРОДНИ ПАРИ СА ТЕХНИ.
vasi_mimi@abv.bg

2011.07.26 | 09:03

1
Бравос, гледайте го!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини