Протест на миньори и енергетици блокира пътя между Стара Загора и Казанлък

  • 23 март 2024 13:47

  • 702
  • 3
Протест на миньори и енергетици блокира пътя между Стара Загора и Казанлък
© Булфото (архив)

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира движението по пътя Казанлък – Стара Загора в района на Върха. Протестиращите тръгнаха тази сутрин от Раднево и Стара Загора, очаква се да преминат през Казанлък и разклона за град Мъглиж и шествието да приключи край Нова Загора, предаде БТА.

Основните искания на протестиращите са премахване на плащанията на въглеродни емисии от централите в Маришкия басейн до изграждане на завод за улавяне на въглеродни емисии. Това, според тях, ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електроенергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електроенергия.

Участниците в акцията искат още изпълнение на концесионния договор на "Мини Марица-изток", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен договор. Има опасения и от съкращения в комплекса.

Протестиращите са категорични, че ако исканията им не бъдат изпълнени, протестните действия ще продължат.

Протестиращи миньори и енергетици на извънредна среща с управляващите

Това е поредното недоволство на енергетици и миньори в региона. През миналата седмица протестни автошествия блокираха пътни отсечки в Гълъбово.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:37

3
❤️ Г­о­р­е­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­­и­ ­­­о­­ч­­а­к­­в­а­т ­­­-­­­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­­N
Стамболов

2024.03.23 | 18:38

2
Съвсем "уместни протести". Няма що ! Точно в момент, когато сме в политическа криза без редовно правителство. Явно някой много иска да бутне страната в бездната.

2024.03.23 | 15:14

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини