Бонев представи предложенията за бюджета на София на ПП-ДБ (СС) и обяви: Това е бюджет, който адресира истинските проблеми на софиянци

  • 20 март 2024 12:51

  • 320
  • 0
© Булфото (архив)

Намираме се на метростанция "Сливница". Сега някои хора ще се попитат защо сме тук, след всичко, което се случва в държавата. Животът в София продължава. Парите за софиянци и за големите инфраструктурни проекти не могат да останат блокирани. 

Това заяви общинският съветник от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София) Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, който представи предложенията за бюджета на София през 2024-а година на ПП-ДБ (СС). 

"Намираме се на метростанция "Сливница", защото тук се намира недовършен повече от 20 години паркинг, който трябва да бъде буферен за всички онези хора, които искат да ползват метрото, за да не навлизат с автомобилите си в центъра на града. Предишната власт в София така и не намери средства да завърши този паркинг. За първи път в бюджета на София, по наше предложение, има отделени средства за довършването на паркинга при метростанция "Сливница". Така всички тези коли, тази ужасна градска среда от кал и боклуци, ще бъде преустановена, а колите ще намерят своето място в паркинга, а зелените площи да бъдат зелени площи", добави той. 

"Най-основните проблеми на София са недостигът на места за паркиране, за който е залегнало финансиране на два буферни паркинга и над 20 паркинга в кварталите. Друг проблем е нуждата от по-голяма инвестиция в кварталите, като се предвидени средства и за отчуждаване на зелени площи, както и реконструкция на междублоковите пространства, и изглаждане на квартална инфраструктура. Това е бюджет, който адресира истинските проблеми на софиянци, не е перфектен, но ще постави основата градът да се промени коренно", категоричен бе Бонев. 

"Когато този бюджет беше изготвян, направихме внимателен анализ на предизборните обещания на останалите партии. В него могат да се открият много голяма част от тях. Има и добри проекти, които продължават от миналото управление. Надявам се, че ще получим подкрепа от Общинския съвет, а не политически коментари. Нека партиите в СОС да проявят отговорност, която националните лидери не успяха да проявят. Ако държавата ще върви към политическа криза, най-безотговорното, което може да се направи, е нейното икономическо и културно сърце - столицата, също да бъде хвърлена в криза", категоричен бе Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.  

Васил Терзиев внесе в СОС проекта за бюджет на София за 2024 година 

"Този бюджет не само гарантира инфраструктурата в града, но и е в грижа за хората", заяви от своя страна Общинският съветник от ПП-ДБ (СС) Бойко Димитров. "В бюджета са предвидени рекордни инвестиции за образование, 111 млн. лв. за продължаване на проекти и инвестиции за нови детски градини и училища. Наред с това от Министерството на образованието се осигуряват допълнително 56 млн., към които Столичната община ще добави още 47 млн. лв. Така над 200 млн. лв. ще бъдат инвестирани за образователната инфраструктура", разкри Димитров.

"Средствата за култура също са увеличени. Заложени са не само 15% увеличение на заплатите в сектора, но и средствата за издръжка. Друго важно перо е грижата за градския транспорт, рекордни са инвестициите и в инфраструктура - 200 млн. лв. за продължаване на метрото, както и за реконструкция на железопътните линии, и за закупуване на нови метровлакове. Ключов фокус е и т.нар. граждански бюджет, който няма да бъде централен, а разпределен по всички райони. Предвиждаме 200 хил. лв. във всеки район, които гражданите ще могат да изберат с гласуване, и още 500 хил. лева за проект, който е общоградски и ще бъде избран от гражданите на всички райони", добави Бойко Димитров.  

"Към момента се дават 320 млн. лв. за дейности, свързани с почистването и озеленяването на града, а в предлагания от нас бюджет тези средства се увличават с 10%", разкри общинският съветник от групата на ПП-ДБ (СС) и заместник-председател на комисията по околна среда и водите Емилия Ангелова. "Проблемът с чистотата в София е от много години, затова предлагаме увеличение с 1 млн. и 200 хил. лв. за контрол. С 5 млн. лева увеличаваме бюджета за предприятието за отпадъци, с които се надяваме да вдигнем качеството на крайния продукт и да избегнем това ужасяващо депониране", каза Ангелова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини