Иван Таков: Бюджетът на София е плах и неамбициозен, няма да го подкрепим

  • 28 март 2024 10:55

  • 253
  • 1
Иван Таков: Бюджетът на София е плах и неамбициозен, няма да го подкрепим
© Bulphoto

Разбира се, че няма да подкрепим бюджета, този бюджет е плах и неамбициозен. Това заяви председателят на групата на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на България" в Столичния общински съвет (СОС) и председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София Иван Таков, цитиран от БТА. 

Той добави, че от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" са внесли алтернативни предложения за 72 млн. лева, в които са наблегнали на общинските жилища, на здравната инфраструктура, на образователната инфраструктура, както и на зелената система в Столична община.

Таков обясни, че са направили и предложение за раздаване на ваучери за храна на общинската администрация за 12 млн. лв., защото по думите му, заплатите в сектора са много ниски.

СОС гласува проекта за бюджет на София

Общинският съветник коментира, че има включени предложения на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в бюджета, но те са много малко. Той допълни, за да гласуват общинските съветници от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" този бюджет, предложенията на местната коалиция трябва да бъдат подкрепени в цялост, защото са направени балансирано. Ние сме показали откъде да се вземат приходите, те са изключително подценени на места, каза Таков.

По думите му огромна част от пропуските в бюджета са в данъчните приходи, там са подценени и във функцията, която зависи от администрацията на Столична община. Дивидентите само от "Софийска вода" се очаква да са над 9 млн. лв., а те са заложили 7 млн. лв., посочи Таков. В санкциите и глобите също много плахо са постъпили, добави той. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 08:23

1
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­о­м­и­­ч­е­­­т­­­а­­ ­­в­­­и­­ ­о­­ч­а­­к­в­а­т ­-­­­ X­­1­­8­­­.­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини