Социологът Марчела Абрашева: Спорът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има две части

  • 18 март 2024 18:00

  • 1005
  • 4
Социологът Марчела Абрашева: Спорът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има две части
© NOVA NEWS

Снощи имаше напрежение. Това е причината днес при президента да се явят и двата преговорни екипи. Това беше добра идея.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS социологът Марчела Абрашева, която коментира продължаващите преговори между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ). 

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще продължат още този следобед

"От доста време са ясни две неща. Първото е, че огромна част от обществото и бизнеса не иска нови избори, които ще доведат до същите резултати. Второто е, че политиците в България трябва да се научат да работят заедно. И двете страни публикуваха документи преди да започнат преговорите. Това уж показва една сериозност, но отказите да бъдат подписани тези документи показва несериозност. Това управление и в момента е коалиция. Няма значение какво ще подпишат двете страни, те са в коалиция. Спорът между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ има две части. Първата е, че ПП-ДБ искат да има ясни и конкретни стъпки за провеждането на реформи. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от своя страна твърдят, че най-важен е съставът на правителството. Очвидно е, че министрите ще бъдат обсъждани, но дали ще се споразумеят за имената им зависи и от това дали ще се подпише меморандума на ПП-ДБ, в който ясно са разписани стъпките за реформи в институциите и регулаторите", разкри тя. 

"Трите опозиционни формации говорят на един и същ език. Ако ги слуша човек, ще си помисли, че регулаторите и сега не са избрани политически и работят перфектно, а това на всички е ясно, че не е така. Опозицията не дава решение на тези проблеми. Ясно е, че те искат предсрочни избори, но не чуваме някакви идеи, ако успеят да вземат властта", каза още Марчела Абрашева. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1005 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Bоrisоv,

2024.03.18 | 20:23

4
к@кво си се разбърз@л им@ш цяла седмиц@? ако си пoдбр@л пр@вилните хор@ д@й възмоjност на ПП да проучи к@ндидатите ti
????

2024.03.18 | 18:54

3
СПОР ли има или СТРАХ???? А,от КАКВО ли ????
ne

2024.03.18 | 18:42

2
shto za glupost platena podlogo ogromna cast ot obshtestvoto ne iskat novi izbori i iskat kradcite da si ostanat na vlast kolko ti platiha bokluk za tazi glupost

2024.03.18 | 18:13

1
И, без референдуми.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини