БСП: Патриарх Неофит беше един от радетелите за спазване на дистанция между църква и държава

  • 14 март 2024 09:30

  • 227
  • 2
БСП: Патриарх Неофит беше един от радетелите за спазване на дистанция между църква и държава
© Булфото, архив

Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е оценяваме високо дейността на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, започвайки от времето на разкола в църквата, неговите усилия за обединяване на Българската православна църква. В нашите спомени ще оостане като разумен, благ, високо ерудиран и високо образован духонвик. Това каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Ирена Анастасова пред журналисти в парламента. 

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 138

Той никога не е направил компромиси нито в личния, нито в професионалния си живот. Бог да го прости. Светъл път на Негово Светейшество, каза още Атанасова. 

Аз допускам, че ще се обяви национален траур. И по Конституция църквата е отделена от държавата. Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на беше един от радетелите за спазване на тази дистанция. Да се надяваме на неговата закрила отгоре. Да дава разум на политиците, за да постигнем най-доброто за България, посочи Ирена Атанасова.

Всичко за смъртта на патриарх Неофит

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
227 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:02

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­в­и­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­в­а­­­т ­­-­­­ X­1­­8­­.­­­F­U­N

2024.03.14 | 10:51

1
откога помиярите-комунисти, които бяхте атеисти и мачкахте църквата, докато андрей луканов ви покръсти на разпети петък 1990-та, станахте христиени, ве?

Добави коментар

Водещи новини