Атанас Славов: Ключовото мнозинство трябва да е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

  • 07 март 2024 18:38

  • 1530
  • 19
Атанас Славов: Ключовото мнозинство трябва да е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
© БНТ

Много е важно и ключово за България реформите да продължат. Рискът си заслужава, трябва да продължаваме напред. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на правосъдието в оставка Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в по повод очакваните преговори между "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за ротация на правителството.

През уикенда със сигурност ще има интензивен процес на преговори, но най-важното е дали политическите субекти ще предпочетат реформаторският процес да продължи или някои политически субекти ще предпочетат да се отиде на предсрочни избори, заяви Славов.

Директно заявявам, че от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" искаме реформите да продължат във всисчки сектори и сме готови за това, добави той.

Надявам се политическите лидери и формациите в парламента да проявят разум, да мислят и за държвата, и за поетите ангажименти пред международните ни партньори. В тази политическа онстановка не можем да отидем на предсрочни избори, подчерта правосъдният министър в оставка.

В отговор на въпрос ще участва ли ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в управлението след ротацията и дали ще се използват т.нар. плаващи мнозинства, Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в отбеляза: "Не мисля, че формулата с плаващи мнозинства е работеща, напротив – тя крие рискове. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с безспорно беше част от мнозинството за промените в Конституцията, но споразумението за управление е функция на споразумение между две политически сили - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Така трябва да бъде и занапред".

В конкретни инициативи би могло да се налага и по-широка подрепа, но ключовото мнозинство трябва да е това между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", коментира министърът на правосъдието в оставка.

Радев обяви графика за консултациите с парламентарните групи

По думите му оценките за работата на Министерството на правосъдието като цяло са положителни.

Попитан дали изпълняващият функциите главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. трябва да се оттегли от поста, докато тече разследването за Мартин Божанов - Нотариуса и Петър Петров - Еврото, Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в заяви: "В сравнение с бившия главен прокурор със сигурност имаме много по-институционално и адекватно поведение. Ключово в случаите с Божанов и Петров е дали имаме независимо разследване. Ключово е това разследване да е обективно, всестранно, пълно и да се стигне до всички взаимовръзки, да се стигне до цялата истина. Целта е този път да стигнем докрай и ако някой има да се притеснява, нека да вземе своите решения".

Трябва да се разследва дали няма друга връзка, дали някой не стои зад мъжа, отправял закани за убийства към магистрати, използвал псевдонима Червения пират, посочи министърът на правосъдието в оставка. По думите му историята за Червения пират звучи почти екзотично. Трудно ми е да повярвам, че един човек, описван като психически неустойчив, сам си избира жертвите и пише съобщения, които са, меко казано притеснителни – те са силно обезпокоителни и стряскащи, обясни Славов. 

Той коментира и новия новия Закон за съдебната власт, който вече е публикуван за предварително обществено обсъждане, като посочи, че най-важните промени в него са независимост на съдиите, отчетност на прокуратурата, независимост на Инспектората към Висшия съдебен съвет, нови правила за конкурси и атестиране на магистрати, ограничаване на властта на прокуратурата до наказателния процес и ограничаване на възможностите за произвол на прокуратурата.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1530 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.03.08 | 01:00

19
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР.

2024.03.08 | 00:45

18
Слава на братска Русия!

2024.03.08 | 00:20

17
Тагаренко да се готви за въжето.

2024.03.08 | 00:04

16
педалите реват на умряло

2024.03.07 | 23:54

15
ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ! ЩЕ ВИСНЕТЕ МНОГО СКОРО!

2024.03.07 | 22:09

12
нещо много особена му е главата на тоя индивид. задмина пъпеша.

2024.03.07 | 23:27

14
Куха е

2024.03.07 | 23:22

13
Най-важно е да ви пратят за дълго на топло

2024.03.07 | 22:09

11
нещо много особена му е главата на тоя индивид. задмина пъпеша.
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2024.03.07 | 20:27

10
А бе овньо с овньо какво ще направите ако не отидем на нови избори ,освен борисов и пеевски тотално да ви изтрият от политическата цена .Не искате избори ,защото ви се живеев тези министерски кресла ив тъзи мътилка още нако и месеци
Фичо

2024.03.07 | 19:56

9
Всеки ден толкова много приказки, статии, новини, репортажи за едно предизвестено решение на Посолството, а именно да не се отива на избори.

Добави коментар

Водещи новини