Венеция Ангова (ПП-ДБ): Денков съгласува решенията си със своята партия, а Борисов - с Пеевски

  • 07 март 2024 17:45

  • 1109
  • 14
Венеция Ангова (ПП-ДБ): Денков съгласува решенията си със своята партия, а Борисов - с Пеевски
© БТВ

Преговорите за ротация започват в събота. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Венеция Ангова. Тя уточни, че са отправили покана към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да започнат преговори още в петък, но в крайна сметка двете партии са избрали датата 9 март.

Стартът на преговорите е добър знак – излизаме от една фаза на политическа истерия и навлизме във фаза на активни преговори. Много е важно при преговорите да запазим добрия тон, добави Ангова.

В коментар за излъчения от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в дамски преговорен екип, тя заяви: "Това изглежда като опит за протакане във времето – излъчването на лица, които дса различни от лидерите. От наша страна ще застанат лидерите".

По думите ѝ позицията на преговорния екип няма как да не трябва да се съгласува с лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Техният лидер е авторитарен, докато акад. Денков е диалогичен човек. Видяхме, че при Борисов няма тази политческа култура. Борисов е свикнал министрите да са му като бутони на мобилния телефон, а акад. Денков може да взема решения, но той знае как да съгласува решенията си със своята партия, докато Борисов съгласува своите решения с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, подчерта Ангова.

Попитана дали ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще получат 1/3 от ръководните места в регулаторите, депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" отбеляза: "Това, което ние сме предложили, е двустранно споразумение, не тристранно. Никой нищо не получава. Непопълнените регулатори са над 100. Най-важното е тези органи да бъдат деполитизрани, да ги ръководят хора, които не зависими от политически обаждания по телефона".

Петков покани Борисов и Мария Габриел на разговори и отсече: Смяната на Асен Василев е безумна идея

Предлагаме тристепенна система на номинация. На първия мсто е хигиенният минимум – дали хората са почтени и независими. Втората стъпка е професионализъм – дали човекът, който кандидатства, може да изпълнява работата си добре. След това се преминава през процеса по гласуване в Народното събрание. Регулаторите не работят. Трябва да има промяна, посочи Венеция Ангова.

Това е нашето предложение, но в насрещния отговор на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не виждаме потвърждение. Това, което ГЕБ са предложили в отговор на нашия моеоморандум, не е коалиционно споразумение. В техния текст има и прилики, и разлики с нашия текст. Приликите са например работата за влизане в еврозоната и Шенген и по суша. Разликите са, че ние поставяме реформите пред позициите, а те поставят позиците пред реформите, коментира Ангова.

Още когато се договаряше правителството, беше договрено, че при ротацията ще има минимални промени. От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в периодично вдигат темата "Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на" (смяна на финансовия министър - б. ред.), защото целта им е да отварят фронтове, за да изглежда, че правят компромис, когато се приема това, което те искат. Тази театрална игра не ми харесва и смятам, че няма време за нея. Ние не се стремим към избори, ние се стремим към реформи. Не се стремим към участие във властта без ясна посока и без реформи. Ние предлагаме нашата визия за България, предстои да видим дали и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са девроатлантици, както се заявяват, каза още депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1109 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ГАЛИБАМИР

2024.03.08 | 03:28

14
НАГЛА.СВИНЯ
Lora

2024.03.07 | 21:39

13
Много си тъпа
Анонимен

2024.03.07 | 20:28

12
По спокойно кюфтенце. Без ГЕРБ не струвате и лула тютюн.

2024.03.07 | 19:59

11
ТОВА УГОЕНО ПРАСЕ, Е МНОГО МРЪСЕ И ДОЛНО, КАТО ВСИЧКИ ОТ СЕКТАТА НА ОЛОГОФРЕНА КИРЧО, КОЙТО ИМА С 20 ДУМИ В РЕЧНИКА.
Тя

2024.03.07 | 19:22

10
Тая лъжла Вън от парламента избори кой ти даде власт на правителството
Бивол

2024.03.07 | 18:45

9
Флоренция,ама мнооого си тъпа

2024.03.07 | 18:43

8
Метла куха лейка
Ленчето

2024.03.07 | 18:02

1
Тая е по тъпа отколко изглежда.
ха_ха

2024.03.07 | 18:35

7
Мишока бил по добър от Борисов фалшив академик тъп прост като киро

2024.03.07 | 18:30

6
И тая е била на парапета
пеперасти гадни сър

2024.03.07 | 18:29

5
Съгласува Борисов а сапунения "академик" чупи гръбнак и се дупи на Киро Тъпото и Лена Мустака щото Асенчо има на кой да се дупи. Бах ти очилатия плужек.

Добави коментар

Водещи новини