Министър Цоков: Очаквам решението на политическите сили за предстоящата рокада

  • 05 март 2024 12:47

  • 468
  • 2
Министър Цоков: Очаквам решението на политическите сили за предстоящата рокада
© Булфото (архив)

Министърът на образованието Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на е в очакване на решението на политическите сили за предстоящата рокада. Цоков към момента не може да каже дали остава в кабинета.

"Мисля, че никой не може да даде отговор на този въпрос. Водят се преговори. От Министерски съвет ще очакваме решене и от политическите сили. Каквото е решението – ние ще го приемем", коментира той. 

Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на връчи договорите на първите училища, в които ще бъдат изградени нови STEM центрове. 

Първите училища подписват договори за STEM центрове по ПВУ

Ден преди обявеното от Николай Денков, че на 6-ти март ще подаде оставка, министри от кабинета му казват, че не са чули решенията за бъдещето си. Така е и с министъра на образованието Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, пред който вариантите са или да върне министерското кресло на академик Денков, или да остане на поста в кабинета Габриел, или да си отстъпи на ново предложение при ротацията.

В тази неясна ситуация Министерството трябва да решава, например, колко да са отсъствията по домашни причини от училище за година. Вторник е последният ден от общественото обсъждане на наредбата. Предложение е за 15 дни. Но родители предлагат дните да се увеличат на 20 или ограничението в броя им изобщо да отпадне. Повечето родители подкрепят промяната и смятат, че тя ще облекчи и личните лекари, които са твърде ангажирани с издаване на бележки за ясли, градини и училища. Други родители са против промяната с аргумента, че децата трябва да усвоява материала в клас. Сегашният министър на образованието Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на обещава „до няколко дни“ окончателният текст да бъде готов и предложен за одобрение.

Другата задача за новия министър е да развие средата на т.нар. STEM обучение. Вече е уточнено къде ще бъде изграден новият национален STEM център в "София – Техпарк“. Министър Цоков каза, че са осигурени и средствата, върви си вече към идейни проекти, които са свързани с изграждане на сградата. Пред комисията по еврофондовете Цоков обясни, че строителството на новата сграда ще е в рамките на 37-те милиона лева. Още преди месец обаче депутатите от комисията изразиха загриженост, че значителната част от 37-те милиона лева ще отидат за строителство. Отбелязаха и че финансираните с европейски пари планове не "позволяват голяма гъвкавост, извън одобрените параметри". Образователното ведомство връчи първите 15 договора да изграждането на STEM центрове в училища от страната. Едно от тях е от училището на Гюнай Хюсеинов в село Селар, област Разград, предаде БНР.

В това вярва и Йорданка Неделчева, която е директор на  90  СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в София. От 21-ва година в училището има STEM кабинети, които Гюнай Хюсеинов успя да разгледа.

По данни на министерството STEM центрове трябва да има във всичките около 2200 училища в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
468 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:22

2
❤️ Г­о­р­­е­­­щ­­­и­­­ ­­м­­о­м­и­ч­­­е­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­­­о­­­ч­­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­-­­ X­­1­­­8­­.­­F­U­­N

2024.03.05 | 17:48

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини