Галин Цоков с коментар за ротацията и оценката на министрите

  • 23 февруари 2024 08:09

  • 781
  • 7
Галин Цоков с коментар за ротацията и оценката на министрите
© БТВ

Вчера на заседанието на Министерски съвет Мария Габриел и Николай Денков влязоха заедно, което беше демонстрация, че работят добре. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

"Ние сме се съсредоточили върху вършенето на работа. Отвътре нещата в правителството изглеждат спокойно и има един много добър ротационен климат в Министерски съвет. Екипите си изпълняват програмата", допълни той. 

В момента се подготвят синтезирано свършените задачи, както и какво планираме за следващите месец, каза Цоков по повод оценката на министрите. 

Отпадането на държавните такси за университетите

Проф. Цоков обясни, че мярката ще струва около 150 млн. лв. на Министерство на финансите. "Отпадането на таксите на студентите е свързано с политиката, залегнала в Конституцията - да се разшири достъпът на кандидат-студенти и обучението на студенти в рамките на висшето образование."

"В хода на общественото обсъждане ще бъдат чути всички аргументи защо ВУЗ-овете не искат отпадане на държавните такси за обучение на студенти. За да могат студентите да останат в България и да имат висше образование, се налага въвеждането на мярката", коментира проф. Галин Цоков. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
781 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
МАМИЦАТА ДА ВИ ЕВА

2024.02.24 | 20:14

7
ГАДНИ БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ! world. openfoodfacts. org/product/8718906282469/zongerijpte-granaatappelpitjes-albert-heijn
георги

2024.02.23 | 10:53

6
СТИГА СТЕ СЕ ХВАЛЕЛИ КАТО МИНИСТРИ !ВСИЧКИ НАЧЕЛО С. ВЪТЕВ ВЪН! С НОВИ ХОРА ГАБРИЕЛ ДА РАБОТИ !

2024.02.23 | 10:46

5
цоков- партизанска фамилия

2024.02.23 | 10:20

2
Внимание! Столична община извършва геноцид над пенсионерите. Оставила е най-старите чешки трамваи с високите стъпала да минават през минералната вода и женския пазар-любимите места на много пенсионери. Вчера пред очите ми една баба се пльосна по лице на паважа, слизайки и внучето и плачеше около нея. Добре, че ватманът се оказа човек и спря движението да окаже първа помощ.

2024.02.23 | 10:22

4
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.02.23 | 10:21

3
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ............

2024.02.23 | 09:44

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини