Министър Попов: Тагарев е изключително принципен и компетентен човек

  • 29 февруари 2024 10:43

  • 300
  • 7
Министър Попов: Тагарев е изключително принципен и компетентен човек
© Нова нюз

Призивите за оставка на военния министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за са резултат от нагорещени политически борби. Той е изключително принципен и компетентен човек. Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той разказа повече за „формулата за мир“ на президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

И обясни, че точка 8 от документа засяга екологичната сигурност и зеленото възстановяване на страната. България, Финландия и Германия са лидерите в тази инициатива, което, по думите на Попов, е и международно признание за нашата страна.

Пеевски за Тагарев: Нулева работа за Украйна! Жалка гледка е да обвинява заместниците си

Министърът обясни, че България вече има много добър достъп до информацията за чистотата на Черно море. Състоянието на водата е добро, увери Попов. Но отбеляза, че на базата на битовото замърсяване има по какво да се работи. По отношение на опазването на природните богатства министърът каза, че „битката за дюните не е спирала“.

Попов изрази мнение и за политическата обстановка в страната. „Когато си в политиката, трябва да работиш с дългосрочни планове, но да си готов да си тръгнеш във всеки един момент. Умерено съм удовлетворен от работата си“, каза министърът на околната среда и водите.

Той смята, че политическата нестабилност в страната се управлява добре, тъй като в икономиката и социалния живот има спокойствие. Министърът е на мнение, че няма да се стигне до предсрочни избори, но не изрази категоричност.

Попов каза още, че присъствието на ДПС в управляващата формация е необходимо на самата партия, но и на всички други, които работят за промяната в Конституцията. Причината е нуждата от мнозинство в парламента, допълни той. По негови думи правителството трябва да пази дистанция от „битките в парламента“.

Министърът коментира и проблемите в НИМХ. Той посочи, че се очаква да има увеличение на заплатите там.

Попов изрази позиция и страха от вятърните „перки“ в Черно море. Той посочи, че тревогите са неоснователни, тъй като всяка от тях минава през много сериозни екологични оценки и обществени обсъждания.

По темата за въглищните централи министърът каза, че те ще се свият в следващите 2-3 години до 5% от производството. „Няма да бъдат затворени, а ще отпаднат заради пазара“, допълни Попов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
300 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.03.03 | 07:08

7
6 ГЕНЕРАЛА НА 10 САМОЛЕТА

2024.02.29 | 14:11

6
И НИТО 1 ПАТРОН :)
Стига

2024.02.29 | 11:40

5
Този отпадък, само за лъжите дето изговори, трябва да се уволни веднага.
ЛАЙ НА ГЯУРСКИ

2024.02.29 | 11:02

4
ЕДИНСТВЕНИЯ С ПРИНЦИПИ В ТОЯ КЕ НЕФ СЪМ САМО АС! :)

2024.02.29 | 11:02

3
normalno e podlogite na koziak da se zashtitavat no ne mogat da usporiat tce tozi e bil slujitel vav usraina
НЯМА 1 ПАТРОН

2024.02.29 | 11:00

1
В СКЛАДОВЕТЕ!
ПРИНЦИПНО

2024.02.29 | 11:01

2
БЪЛГАРСКО ЛАЙ НО!

Добави коментар

Водещи новини