Румен Радев и президентът на Словения ще проведат среща "на четири очи"

  • 27 февруари 2024 10:16

  • 347
  • 6
Румен Радев и президентът на Словения ще проведат среща "на четири очи"
© Bulphoto, архив

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и президентът на Словения Наташа Пирц Мусар ще проведат среща "на четири очи" на "Дондуков" 2.

Наташа Пирц Мусар е на официално посещение в България по покана на президента Радев.

След срещата се очаква да има пленарни разговори между официалните делегации на България и Словения, а по-късно двамата президенти ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала, посочват от прессекретариата на президента.

По-рано днес на пл. "Св. Ал. Невски" Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му Десислава Радева посрещнаха Наташа Пирц Мусар и съпруга ѝ Алеш Мусар с официална церемония. Държавният глава на Словения отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. 

Словения подкрепя влизането изцяло на България в Шенгенското пространство, а настоящото решение за приемането само по въздух и вода е временен компромис, каза в интервю за БТА президентът на Словения Наташа Пирц Мусар в навечерието на официалното си посещение в нашата страна.

Президентът на Словения ще бъде на официално посещение в България

По думите ѝ решението не е идеално, но ще насърчи търговията и туризма. Като президент днес обаче много съжалявам да видя, как Шенген умира, тъй като няколко страни от ЕС въведоха отново граничен контрол, включително Словения по границата с Хърватия, каза Пирц Мусар.

Пред БТА тя разказа за връзката си с България, за опита на Словения с еврото, за това какво е да си жена президент и за хобитата си.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
347 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
баба гицка

2024.03.06 | 12:52

6
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.03.06 | 12:52

5
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌
КОЛКО ХИЛЯДИ

2024.02.27 | 11:56

2
БЪЛГАРСКИ МРЪСНИ С ВИНИ СЕ ГОЯТ У ДА НС?

2024.02.27 | 11:59

4
КОЛКО ХИЛЯДИ?
ГОВ НА ОТ ПУМЯРИ

2024.02.27 | 11:57

3
АС ЗНАМ, НАРОЧНО ПИТАМ :) ДА ВИ ЕВАВАМ БЕ ЖИВОТНИ! :)
смрадлив, канален плъх Крадев

2024.02.27 | 10:28

1
..................Румен Радев и президентът на Словения ще проведат среща "на четири очи"................... а мъжът и ще присъства ли или ще ги остави да се обичат насаме? Словенката после трябва яко да се дезинфекцира и обезпаразитява.

Добави коментар

Водещи новини