БСП се ангажира да предложи законодателни мерки за изкуствения интелект

  • 23 февруари 2024 14:04

  • 236
  • 3
БСП се ангажира да предложи законодателни мерки за изкуствения интелект
© Pixabay

По време на парламентарния контрол лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се ангажира групата им да предложи законодателни мерки на национално ниво за регулации на изкуствения интелект.

Тя припомни, че Европейският съюз бе първият, който прие подобни регулации, но обясни, че това далеч не решава проблемите, свързани с развитието на технологията. 

Български институт е сред избраните от ЕС за развитие и внедряване на изкуствения интелект

"Едва ли това може да спре развитието на нещата, защото регулациите важат само за държавите-членки на ЕС. Китай, Япония, САЩ не са въвели регулации. Това тепърва предстои. Този въпрос ще стои открит пред нас годни наред", предупреди Нинова.

И добави, че в решението на Европейския парламент е записано правото на всяка държава да приема национално законодателство по темата. "Трябва да помислим за разумни законодателн инцииативи, които да дадат възможност за развитие на високите технологии, но и да намалят риска за заплахата за националната сигурност и личните данни на гражданите", отбеляза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Последвайте канала на

Теодора Павлова
236 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
без импровизации, а

2024.02.23 | 15:05

3
просто хармонизиране с EU AI Act: first regulation on artificial intelligence

2024.02.23 | 14:40

2
Те естествен нямат. Нещо грантове за фирмите на родата на биволицата кyPнела са намислили.
Off

2024.02.23 | 14:10

1
Ня тах естествен им липсва, те с изкуствения се захващат.

Добави коментар

Водещи новини