ВМРО: Намаляване на санкциите при непосещение на училище стимулира маргинализацията

  • 23 февруари 2024 10:47

  • 203
  • 2
ВМРО: Намаляване на санкциите при непосещение на училище стимулира маргинализацията
© ВМРО

Намаляване на санкциите при непосещение на училище стимулира маргинализацията. Това е и дискриминация спрямо учениците, които не взимат държавни пари. С тази позиция излиза заместник-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Красимир Богданов. Повод за реакцията му е поредната недомислена ултралиберална идея -  помощите, които родителите получават за отглеждането на деца, които не посещават редовно училище, да се спират само за 1 месец. До сега мярката беше радикална – за 1 година и това даде своите резултати. Върна много деца от рискови групи в класната стая.

„Намаляване на рестрикцията само на 1 месец обаче ще доведе до още по-голяма незаинтересованост към учебния процес. Въведената по предложение на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа през 2019 година мярка цели да регламентира правилата за получаване на помощи от маргиналните групи, като ги обвърже с детските надбавки. Основната цел обаче е задържането на децата в училище.“, припомня идеята за въвеждане на мярката Богданов.

Контрера, ВМРО: Категорично се противопоставям на новото гето „Виетнамски общежития“

Позицията на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа е категорична, а именно, че интеграцията на маргинализираните групи минава единствено през образованието, приучаването към спазването на правилата и законите на страната. Нещо, което беше залегнало и в т.нар. „Циганска концепция“ на Красимир Каракачанов.

„Социалните помощи, в частност детските надбавки, са свързани с осигуряване на елементарни средства за нуждите на децата. Когато те не се използват по предназначение за облекло, обувки и възможности за посещаване на училище, следва, че те се използват за задоволяване нуждите родителите, а не на децата. От друга страна, предложената мярка спирането на надбавките да е само за 1 месец ще разруши правилата в системата на образованието.“, категоричен е още зам.-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

„Какъв стимул да посещават учебни занятия ще имат деца, които не получават детски надбавки? Те ще бъдат строго наказвани за над 5 неизвинени отсъствия до края на учебната година, а за тези от махалите наказанията ще важат за 1 месец. Да не говорим, че това е избирателен подход, поставящ едни ученици в привилегировано положение. Той ще стимулира непосещението на учебни занятия. Отново деца ще бъдат карани да просят и крадат, за да задоволяват нуждите на недобросъвестни родители, а в студените месеци ще седят на топло и ще  ползват привилегиите на училищната среда.“, продължава с аргументите войводата.

Припомняме, че по Конституция образованието до 16 години в България е задължително. Една от разпоредбите на Закона за образованието е, че „то има интегрираща и приобщаваща функция чрез  усвояването на българския език“.

„Крайно време е да се спре с привилегиите и източването на социалните фондове на държавата, в което определени групи са се превърнали в професионалисти!“, категоричен е още Красимир Богданов.

 

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.23 | 12:58

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.23 | 11:11

1
МАРГИНАЛИЗАЦИЯ КАТО НА ВМРО ЛИ?

Добави коментар

Водещи новини