Искри в ефир: Общинарите Димитър Шалъфов и Антон Хекимян се скараха за комисиите

  • 23 февруари 2024 07:53

  • 861
  • 2
© БТВ

От втория опит общинските съветници в София избраха състава и разпределението на комисиите в „столичния парламент". До повторното гласуване се стигна, след като областният управител върна решението на предишното заседание. Този път обаче отново не липсваше напрежение.

След заседанието вчера стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет ще са групите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСП, тъй като те ще ръководят едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, икономиката, образованието, здравеопазването и транспорта.

При прегласуването стана ясно, че има само една промяна и тя отново е в полза на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – Комисията за противодействие на корупцията бе оглавена от Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

СОС потвърди избора на зам.-председатели

Разпределението на местата създаде проблем в коалицията „Обединени за София“.

„Не мисля, че са не надиграли. Нашето несъгласие с доклада на Карлос Контрера беше изразено още на предходното заседание. Точно по тази причина ние бяхме входирали собствено предложение. Г-н Бонев защити това наше предложение на заседанието вчера. Ние го предложихме на гласуване и се видя за пореден път оформилото се ново мнозинство“, коментира Димитър Шалъфов.

Според него „това е политиката“. Той честити на колегите си новото мнозинство, в което участват ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“. „Ние сме 23 и сме монолитна група – фактор, който няма как да се заобиколи. Така че занапред ще следим как ще гласува СОС и ще бъдем коректив“, допълни Шалъфов.

„Г-н Шалъфов усилено твърди, че тяхната група е монолитна. Ние вчера видяхме официалното пропукване, защото до този момент всичко беше скрито-покрито. Между другото г-н Шалъфов е един от председателите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, защо не послуша техния председател на групата – Борис Бонев, а сега обяснява, че групата им била монолитна“, каза от своя страна Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

Той поясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и ний нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, така и при вчерашното заседание. „Т4е се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи“, категоричен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го провокира с това, че „явно г-н Хекимян не може да излезе от амплоато си на журналист“, а той му отвърна, че го пита като общински съветник, а не като журналист.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
861 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.23 | 09:46

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
ЛГБТейци

2024.02.23 | 08:14

1
ИСКАТ.ЦЯЛАТА.ВЛАСТ

Добави коментар

Водещи новини