Лозанов: При нови избори ПП-ДБ могат да бъдат изместени от партията на президента

  • 22 февруари 2024 08:34

  • 15402
  • 16
© Нова телевизия

Намираме се в качестено нова политическа ситуация и тя идва от реакцията на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Това коментира политологът Цветанка Андреева по повод изготвеният от ПП-ДБ меморандум за управление с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Полето Денков - Габриел беше пазаено от коалиционните непартньори като терен на съгласието. Острата критика на габриел променя ситуацията. Това е опит на ПП, най-вече, не толкова на ДБ, да предоговори отношенията в коалицята по начин. който върви ако си силен. Как ще свърши това? Нараства рискът. Има сериозно предупрежедение от страна на Габриел, че може да отидем на избори, добави Андреева. 

По думите ѝ "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" нямат против ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да участват в регулаторите. "Само че, ако ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с участват през квотата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, без да отнемат квота на ПП. Ако отидем на избори ще падне процента на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", спрямо ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и второ в самата коалиция с ДБ", каза още тя. 

Лена Бориславова: Не сме поставяли ултиматум към ГЕРБ-СДС с меморандума

Според Георги Лозанов положението в световен мащаб е много драматично. "Откакто има перспектива Тръмп да дойде на власт, Русия започна да печели по фронтовете на Украйна. Това няма как да не се отрази на власттови промени в България", каза още той.

Вътрешнополитическият сюжет е ясен - изпълнителната власт беше на ПП-ДБ. Те имаха правителство с техния мандат с реализиране на техните цели, които бяха формирани на протестите през 2020г. Габриел влезе много устойчиво в политката с искането за оставката на Гешев. Това показа евроаталнтичексата ориентация. Това са целите на 2020, които бяха поставени на улицата. Всичко това е до момента, в който трябва да се смени властта, посочи още Лозанов. 

Според Лозанов след ротацията, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с може да участва в управлението само като част от едната или другата политическа сила. 

Ще отидем на избори, ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с имат самочувствието, че ще ги спечелят, за да управляват заедно, смята Лозанов.  По думите му има опасност при нови избори ПП-ДБ да бъдат заместени от евентуалната нова партия на президента. 

Журналистът Любчо Нешков коментира казуса с подписването на меморандума като "нисък политически дебат, който заобикаля основните теми". 

Случващото се по света определя развитието на страната. Голяма част от българските политици продължават да се движат между килера и входната врата. Продължават да помпат настроения, които са опасни в обществото. България може да бъде силна в региона. Трябва да бъде фактор там, където се намриа. На юг от нас е Турция, която купува 40 изтребители F-16 и ремонтира 80. Гърция се превърна в най-големия военен център на НАТО. Република Сръбска се съюзява с Русия. За Сърбия никой не си прави илюзията, че може да бъде демократична държава. Посегна на Черна гора, посегна на Косово. Ние в момента водим дебат за някакви проценти, кой какво иска да дели и да вземе. Нито един от важните въпроси. Това е толкова безотговорно. Като онази лидерка, която твърдеше, че няма нито един бълграски патрон в Украйна, а там нямаше нито един, който да не е български. Призовавам българските политици да се обединят, посочи още Нешков. 

Журналистът попита защо ПП-ДБ искат МВнР. "Генчовка ли ще правим отново?

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
15402 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Ха ха

2024.02.22 | 16:58

16
Това виц ли е? Само партия ни липсва на президент.време е да почива .два мандата ни стига.
АХ МАК

2024.02.22 | 10:52

15
УТРЕ РАНО ЩЕ ДОЙ ДЕМ У ДА НС ДА ВИ ДУ ХАМ И ДА ВИ ЛИ ЖЕМ ГО ВНАТА! И ТАМ НЕКОЯ НАС РАНА КОЛХОЗНА С ВИНЯ АКО ИМА И НЕЙ НИТЕ ГОВ НА ДА ОБЛ ИЖЕМ! :) youtube. com/ watch? v= p7CDOY td9DA
Zlatena

2024.02.22 | 10:44

14
При предсрочните избори в България пак малко българи сте ходят да гласуват хората се измориха от изборите в България и няма да ходят да гласуват за съжаление всички български политици в България не го проумяха в безмозъчните си кухи кратуни и след изборите са в шок що толкова малко хора са отишли да гласуват но кои каквото си надроби това сърба.

2024.02.22 | 10:36

13
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
????

2024.02.22 | 10:17

12
КОЙ,КОЙ,КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ще ГЛАСУВА за ШАЙКАТА ОПГ "герб" водена от "Другаря-евроантлантик" Борисов -БЕЗ ИМУНИТЕТ ???? КОЙ ???? НАРОДЕ ????
Z = зашли О = отсосали V = вьiшли

2024.02.22 | 10:12

11
НАПРОТИВ Ако резилдентът направи партия ще открадне от електората на Копейките :)))
МРЪСНИ ЖИВОТНИ

2024.02.22 | 09:37

10
ДОКАРАЙТЕ МИ ГЛАВИТЕ ИЛИ НА ТУТКАЛ!
АХ МАКА ГЛЕДА НАЛУДНИЧАВО

2024.02.22 | 09:36

9
ОТЧАЯН Е И СЕ Е ХВАНАЛ ЗА ДА НС, КОИТО ГО ЛЪГОТАТ, ЧЕ УТРЕ, НАЙ-КЪСНО ПОСЛЕ ЗАВТРА, ЩЕ ИМ НАЛАПАМ Х У Я С МАКАРИТЕ И ЩЕ ПОЧНА СУТРИН ДА ИМ ОБЛИЗВАМ ГОВ НАТА ОТ Г Ъ ЗОВЕТЕ!

2024.02.22 | 09:33

8
ИЗБОРИ!

2024.02.22 | 09:32

7
Дано не се появят повече

Добави коментар

Водещи новини