Костадин Димитров: Обща отговорност е Пловдив да продължи да е модел за етническа толерантност

  • 14 февруари 2024 14:44

  • 267
  • 0
Костадин Димитров: Обща отговорност е Пловдив да продължи да е модел за етническа толерантност
© Фейсбук

„От години Пловдив е пример за етническа толерантност, за добросъседство и разбирателство между всички етноси и религии. Обща отговорност е да съхраним този модел, станал емблема за града ни“. Това заяви кметът Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на по време на днешното 10-то издание на инициативата „Кафе на толерантността“, съобщават от Община Пловдив

И днес на една маса седнаха представители на различни общности, като символ на приятелство и разбирателство. Сред гостите бяха областният управител Илия Зюмбилев, районният мюфтия Танер Вели, Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, Светлозар Калев от еврейската общност, членове на фондация „Заедно“.

Председателят на НС на Южна Корея разгледа Епископската базилика в Пловдив

„С този ден всяка година казваме, че на Пловдив не му приличат събитията, които се случиха преди 10 години“, заявиха организаторите от Районно мюфтийство - Пловдив и Мюсюлманското настоятелство. Те припомниха, че превърналото се в традиция „Кафе на толерантността“ се провежда всяка година на 14 февруари по повод събитията, свързани с вандалския акт над джамията през 2014 година. За първи път през 2015 година турската общност отправи покана за Кафе на толерантността, на което гости са представители на местната и държавна власт, журналисти, неправителствени и културни организации.

„Кафе се пие с приятели. Откакто съм кмет, бях в синагогата, арменската църква, сега съм в джамията, редовно ходя в християнските храмове. Виждам как думичката „заедно“ я олицетворяваме и изпълваме със съдържание“, допълни кметът на Пловдив Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини