Васил Пандов от ПП-ДБ: Напълно възможно е в схемата с Нотариуса да са участвали и политици

  • 13 февруари 2024 18:53

  • 2009
  • 10
Васил Пандов от ПП-ДБ: Напълно възможно е в схемата с Нотариуса да са участвали и политици
© БНТ

Правосъдната система има ролята да се бори с корупцията. Когато има заплаха за правосъдната система, тази заплаха трябва да се проучи и да се елиминира. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Васил Пандов по повод информацията, че двама прокурори от Софийската градска прокуратура са получили заплахи за живота си.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Институциите трябва да проучат обстоятелствата около слуая с т.нар. Нотариус, добави той.

Пандов обаче отбеляза, че създадената временна парламентарна комисия по казауса с Мартин Божанов може да изслушва и да състави доклад, но не може да бъде правораздавателен орган.

Тази комисия най-малкото трябва да даде гласност на натрупалите се проблеми, защото такива случаи се появяват периодично, посочи депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

За да бъде отстранена тази зараза в съдебната система, е необходимо усилие на самите магистрати. Без честни и съзнателни магистрати, тази зараза няма как да бъде преборена. На тях, разбира се, им трябва подкрепа както от МВР, така и от службите, които също имат правомощия за борба с корупцията, коментира Васил Пандов, като поясни: "Нашето мнение е, че промените в службите са необходими. Примерите са прекалено много. Достатъчно красноречив е примерът чужди служби да посочват действащи у нас чужди агенти".

В отговор на въпрос Пандов заяви, че е напълно възможно в схемата с Нотариуса да са участвали и политици, като обаче отбеляза, че подобни обвързаности могат да бъдат разкрити от правораздавателните органи.

Андрей Янкулов (АКФ): Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт

Той коментира и предстоящата в началото на март ротация в правителството.

Към момента позииците на двете страни са ясни. Ние не сме променили позицията си, че акад. Денков много добре би заел мястото на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова на вицепремиер и външен министър. Разговорът най-добре да бъде проведен между тях, защото още при договарянето на кабнинета пробивът дойде от разговорите между тях, заяви Васил Пандов.

Убеден съм, че в крайна сметка ще се намери решение. Считам, че казаното от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че ако външният министър не е техен кандидат, ще се отиде на избори, едва ли е най-удачното. Пресечни точки между позициите винаги може да се намерят, такива могат да бъдат намерени при разговорите между акад. Денков и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Това е едно управление, което е основано на взаимен компромис, каза още депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2009 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Марин

2024.02.20 | 00:29

10
Ама то е сигурно, че има намесени политици. Ицо Иванов определено ьнае нещо по темата
Галя

2024.02.20 | 00:27

9
Може да почнат от групата на ДБ. Там са само престъпници
Есемеса

2024.02.14 | 10:39

8
Разбира ви главата баш па на вас
Обективен

2024.02.14 | 06:07

7
Казах някорко истини за съдия Цари град ска-корифея на междуфирмените дела и бях блокиран.СВОБОДА ЗА ИСТИНАТА.
РАЗБИРА.СЕ

2024.02.14 | 05:20

6
БЕ.ПЕДОЛИНО.НАЛИ Е.ИМАЛ.ЧАДЪР
Снежко Снежев

2024.02.14 | 00:54

5
Този малоумник... сериозно ли говори:)))?!?
Цв

2024.02.13 | 20:54

4
Ама ние сме сигурни в това!
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.13 | 19:53

3
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Благоизтезар

2024.02.13 | 19:38

2
И.ОСОБЕНО.ОТ ВАШАТА.ПАРТИЯ
афера.бг

2024.02.13 | 19:24

1
БРУТАЛНИТЕ ЛЪЖИ НА ВАРНЕНСКИЯ КМЕТ БЛАГОМИР КОЦЕВ И ЗАМ.-КМЕТА ДИАН ИВАНОВ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини