Андрей Янкулов (АКФ): Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт

  • 13 февруари 2024 17:50

  • 6776
  • 2
Андрей Янкулов (АКФ): Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт
© БТВ

Висшият съдебен съвет вече не може да си затваря очите така, както го правеше назад в годините. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ експертът от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов, който коментира темата за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и звисимостите в съдебната система. 

Сарафов пред ВСС: Прокурори, които разследват Нотариуса, са получили патрон и кръст от клонки

"Съдията, който е подавал сигнали срещу Мартин Божанов, е разследван дали той не е искал подкуп от хората на Божанов. Това говори достатъчно. За мен е напълно сигурно, че двете групи на Нотариуса и Пепи Еврото са били покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт. Малко са хората като съдия Цариградска, които са си позволили да не се предадат и да говорят, но от другата страна е имало пълно институционално бездействие. Магистратите, посещавали клуба на Божанов, са били най-различни и са го правили по различни подбуди. Някои са го правили за кариерно развитие, други примерно са били държани с компромати. Няма шаблон за тези хора", разкри Янкулов. 

Съдия Цариградска: Подозирам, че съм била контролирана със СРС, може да има рискове за сигурността ми

"Много лесно дадено лице от криминалния контигент може да бъде направено сътрудник на службите. Така му се осигурява чадър и легитимация. Много хора се дивят за смяната на ЕГН-то или синия буркан на колата на някой криминално проявен. Фактически се оказва, че това е много лесно да се случи. Мартин Божанов произлиза от ниския контигент на уличната престъпност. Постепенно виждаме как той създава връзки, които му позволяват да изгражда мрежи с такова голямо влияние. Патрулката пред "Седемте джуджета" и синият буркан на дадена кола са демонстрация на сила и показност. Най-лошото е, че никой не успя да обясни, защо пред "Седемте джуджета" и клуба на Божанов са седели патрулки. Правят се проверки и нищо", добави Андрей Янкулов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:37

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­щ­­и­­ ­­м­о­м­и­­­ч­­­е­т­а­ ­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­­­к­в­а­­т ­­-­ X­­­1­8­­.­­­F­­U­N
ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА

2024.02.13 | 18:04

1
МАСОНИ ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ ПО-ВИСШИ МАСОНИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини