Издигнаха Каракачанов за кандидат - президент

Структурите на ВМРО във Велико Търново предпочитат Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността за кандидат-президент. Това стана ясно по време на пресконференция на областния комитет на ВМРО-БНД в града. На нея присъстваха областният организатор на ВМРО Борис Вангелов, зам.-кметът на града Йордан Грозданов, общ. председател Николай Цонев и кметът на общ. Златарица Пенчо Чанев.

Областният председател на ВМРО Милен Михов заяви, че след направено допитване до структурите в региона е установено, че те предпочитат самостоятелно участие на ВМРО в президентските избори или участие, което ще обеди съмишленици редом с ВМРО в ценностите на патриотизма.

Решението за формата на участие и евентуални кандидатури на войводите в президентската надпревара ще бъде взето на организационен съвет през месец юни.

Припомняме, преди дни ВМРО изпрати писмо до партиите в Синята коалиция с искане те да определят формата на първичните избори - дали това са избори на партиите от традиционната десница или пък са единствено в рамките на Синята коалиция. Становището на Сините към този момент е, че номинации на други партии в предстоящите първични избори не са възможни.

Борис Вангелов подчерта, че МВРО ще се разчита на всички български патриоти, независимо от това какви партийни предпочитания имат. „Ние не чакаме подкрепа единствено от партии, а най-вече от хората с чувствителност по въпросите на националната общност," категоричен бе той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет