Благовест Кирилов: Липсва отчет на дейността на електронното министерството за последните месеци

  • 05 февруари 2024 16:10

  • 719
  • 0
Благовест Кирилов: Липсва отчет на дейността на електронното министерството за последните месеци
© личен архив

Благовест Кирилов е бивш заместник-министър на електронно управление, съветник на служебния вицепремиер Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. по изборния процес, бил е народен представител на 45-о, 46-о, 47-о Народно събрание. Благовест е предприемач в сферата на информационните технологии и изнесените услуги. Председател на управителния съвет на Българската асоциация на секторите софтуер и изнесени услуги. Паралелно с това преподава в Техническия университет – София, Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт. 

"Министърът на електронното управление, Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент, заяви в bTV Новините, че в министерството на електронното управление се изпълняват проекти за повече от 1 млрд лв. Чу се и конкретната сума от 640 млн лв за дадени проекти. Според министъра има и „проблемни“ поръчки, които трябва да се пренапишат с „правилна“ техническа спецификация. Кой пише тези поръчки и защо са проблемни, в интервюто не стана ясно. Липсва и отчет на дейността на министерството за последните месеци.

Не стана ясно и какви мерки е взел Йоловски, за да ги спре. 

Отказа да отговори и на всякакви въпроси относно твърденията за натиск върху него. 
Говорим за твърде сериозна сума, за да останат толкова въпроси без отговори. 
Призовавам министъра на електронното управление(Министерство на електронното управление), както и председателя на комисията по електронно управление в Народно събрание, Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, да внесат яснота относно казуса и предприетите мерки, за да изчезне всяко съмнение дали едни пари отново ще потънат."

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
719 0

Свързани новини

Водещи новини