Илхан Кючюк се срещна с новия премиер на Северна Македония

  • 02 февруари 2024 12:06

  • 1011
  • 1
Илхан Кючюк се срещна с новия премиер на Северна Македония
© Илхан Кючюк

Докладчикът на ЕП за Северна Македония Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е проведе работна среща с премиера на страната Талат Джафери, на която обсъдиха теми, свързани с европейското ѝ бъдеще и посоката, по която ще върви под новото ръководство на Джафери, съобщиха от пресцентъра на българския евродепутат.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1268

„Избирането ви е огромен успех за македонската демокрация и може да служи за пример в целия регион. Моята политическа партия ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с силно вярва в успеха на нашите добросъседски отношения, защото имаме какво да дадем едни на други.“, заяви Кючюк.

По време на срещата Кючюк предаде поздрави от председателя на парламентарната група Делян Пеевски, който изпрати поздравителен адрес по повод избирането на Талат Джафери за премиер. В него се подчертава, че това историческо постижение е доказателство за обединеното общество на Северна Македония. В писмото още се казва, че новото лидерство в страната е значителна стъпка напред в демократизацията на Северна Македония и ясна демонстрация на нейния ангажимент за приобщаващо управление. 

За първи път албанец стана премиер на Северна Македония

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е силен поддръжник на европейските стремежи на Северна Македония и сме решени да работим в тясно сътрудничество за укрепване на двустранните връзки между нашите два народа. Сигурни сме, че нашето сътрудничество ще допринесе за просперитета и стабилността на региона“, се пише още в поздравителния адрес.

Кючюк подчерта, че Талат Джафери е име, утвърдило се във времето и подчерта, че успехът, който бе постигнат с диалога Жан Моне се оценява високо. 

От своя страна премиера на Северна Македония благодари на Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е за сътрудничеството му през годините и бе категоричен, че европейският път на страната не е поставен под съмнение. Премиерът увери Кючюк, че ще продължава да работи за утвърждаването на демокрацията, за високи демократични стандарти и спазване на правата на всички граждани на Северна Македония, включително и на българите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 11:01

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­и­­ч­­е­т­а­ ­­­в­­­и­­­ ­­­о­­­ч­а­­к­­­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­8­.­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини