Васил Терзиев: Имаме две седмици, за да създадем работещ общински съвет

  • 28 януари 2024 18:55

  • 1873
  • 47
Васил Терзиев: Имаме две седмици, за да създадем работещ общински съвет
© БТВ

Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Това каза Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в "120 минути" по БТВ в първото си телевизионно интервю, след като стана кмет на София. 

По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници. Или ще създадем работещ общински съвет или не.  Имаме две седмици да го направим, заяви той.

Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че интересите на всички заинтересовани страни не съвпадат. За да можем да работим с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, трябва те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление и да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да се започне по-честен диалог. От друга страна, имаш БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която няма мандат от националното ръководство на партията да се коалира на местно ниво и да работи с "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Имаш и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които са против каквото и да било решение, каза кметът на столицата.

По думите му единственият вариант е всички партии да седнат на масата за разговори.

Изходът е един – да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е страх да бъде обвинен във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал подкрепа, но в крайна сметка надделява разбирането, че градът има нужда от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга разговори да успеем да се съгласим върху човек, който да застане начело на общинския съвет във временна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и ключови доклади, допълни той.

Ваня Григорова: Има нагласи да се избере председател на СОС

Първият сняг беше бедствие, тъй като паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за саботаж, но фирмите видяха, че имаме желание да бъдем коректен партньор. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече, каза кметът на София.

По думите му в някои договори на сметопочистващите фирми не се казва в какъв срок трябва да бъде изчистено или точно кои тротоари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1873 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
мамин лигльо Вася Ухото

2024.01.29 | 12:15

47
От Фейсбук профила на журналиста Мартин Карбовски КАКВО МУ Е НА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ. КМЕТЪТ НА ШРЬОДИНГЕР. Уотс ронг уит ю? Всеки път в американските филми добрия герой пита злия какво му е сбъркано. Днес Светльо му зададе няколко адекватни и прости въпроси. А трябваше да го пита - какво е сбъркано във Вас?! Васил е новият шампион по “нищоговорене”, надмина дори Царя, Цветанов и някои ченгета на пресконференция. Но не е само това при Васил. Той пие вода, преглъща, не гледа водещия, глътнал е бастун. Прилича на човек, който лъже, а не може да лъже въобще. Все едно е заложник. Васко, мигни бе, ако си заложник. Но не бил с вързани ръце. Можел да отстоява интереси. Бинарен кмет. Или го има , или го няма. Или кмет на Шрьодингер. “Скоро ще има видими промени…” “работи се по всички направления” И фройдистката грешка “ да ям моя мандат” , вместо “да дам моя мандат…” Такъв човек, като ти дойде в студиото ти става жал. И за него, и за предаването. Журналистическа мъка. Но пък ще има грипна ваканция.
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.28 | 21:12

28
МЯУУ....ААААХХХ...ИБАХА МЕ...МЯУУ...
Емѝ...ЛУДА СЪМ - МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ -ПСИХОТО

2024.01.29 | 05:00

46
ИБАНА СЪМ..
До ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.28 | 22:03

36
500 Х У Я ... СА ТИ ВЛИЗАЛИ В АНАЛА ПОБЪРКАН ПСИХИЧНО БОЛЕН ШИЗОФРЕНИК И ДУХАЧ НА ЦИГАНСКА СПЕРМА ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО..
КАК.ТАКА

2024.01.29 | 04:42

45
ЩЕ.Е.ХВЪРЛИ.ТА.ТОЙ СИ.Е.ПЛАТИЛ?
ОБЪРКАЛ.СИ

2024.01.29 | 04:40

44
СЕ.ПЕДАЛЧЕ.ХВЪР ЛЯЙ.ОСТАВКАТА

2024.01.29 | 02:43

43
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Мамин лигльо Вася Ухото

2024.01.28 | 21:55

33
================За да можем да работим с ГЕРБ, трябва те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление и да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. =================== И маминия лигльо Васильчо Ухото май се е напапкал с някоя от пиците с кристали на Киро Тъпото. Това недоразумение не разбира ли, че го смятат за п.а.р.ц.а.л и некадърник и никой не иска да има нищо общо с него. Ясно му заявиха, че не го искат а той наглеца иска от ГЕРБ да го молят и да си посипват главата с пепел. Бах ти некадърника.
Бойко Борисов

2024.01.29 | 01:36

42
Олигофрен
Йордан

2024.01.29 | 01:25

41
Нямаш. Ти си труп,подхвърлен на изборите. И вече смърдиш. Време е да те копат.
Мераклия

2024.01.28 | 22:41

40
Смотаняк

2024.01.28 | 22:24

39
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.28 | 21:07

27
Става само за шеф на гей дружинката си.
Баце

2024.01.28 | 22:12

38
Право думаш. Този е случаен гейзер.

Добави коментар

Водещи новини