Иван Таков, БСП-София: Не е намерен по-широк консенсус за разрешаване на ситуацията в СОС

  • 15 януари 2024 11:32

  • 1200
  • 4
© Novini.bg

Недоверието е много голямо. Знаете как приключи последният ни опит за намиране на пресечни точки с ПП-ДБ-СС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус с Общинския съвет. Не е намерен по- широк консенсус да се търси вариант за разрешаване на ситуацията в Столичния общински съвет. Това заяви пред журналисти председателят на БСП-София Иван Таков.

„За нас въпросът с ротационния председател не стои на дневен ред. Посъветвахме колегите да се опитат да намерят диалог и с останалите групи в Общинския съвет, които не присъстват на тези срещи и не участват в разговорите. Ние сме поставили важните за нас неща на масата преди повече от месец. За момента отговор нямаме“, добави той.

Иван Таков, БСП-София: Вероятно си готвят мини сглобка в столицата, но чакат подходящ момент

На срещата са присъствали общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „Синя София“, Карлос Контрера и кметът Терзиев.

Той не знае дали в 14.00 часа ще има заседание на СОС. Но дори и да има такова, БСП-София няма да вземат участие в него, тъй като го смятат за безпредметно.

Таков уточни, че от БСП-София ще поддържат собствената си кандидатура за председател на СОС - тази на Диана Тонова. Той изрази надежда от другите групи също да я подкрепят, ако наистина считат избора на председател за толкова важен.

Борис Бонев прогнозира избори, ако на 25 януари не се избере председател на СОС

Предсрочни избори са вариант, но няма да доведат до нищо хубаво, предвид "аварийното състояние" на столицата, каза още Таков. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1200 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.15 | 14:11

4
Вие сте фигуранти и никой не ви иска мнението, говноядни предатели.
мамин лигльо Васко

2024.01.15 | 14:05

3
На маминия лигльо Вася Ухото започна май да му става ясно, че едно е да си купиш мястото за 5 милиона от Киро Тъпото а второ, трето, че и четвърто е да се справиш, да организираш мнозинство, да разчистиш града от б.о.к.л.ук, паднали дървета, сняг и лед и въобще да се погрижиш за хората. Така е мамин лигльо - аре с мис Бони да се разкарате щото и чеп за зеле не става от вас.

2024.01.15 | 13:47

2
Хора, чували ли сте за ана.лог на виа`гра_та, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo
патриот

2024.01.15 | 13:17

1
ти гад мръсна комунистическа...

Добави коментар

Водещи новини