Борис Бонев прогнозира избори, ако на 25 януари не се избере председател на СОС

  • 11 януари 2024 10:54

  • 3449
  • 15
Борис Бонев прогнозира избори, ако на 25 януари не се избере председател на СОС
© Булфото

Трябва да имаме поне още 8 общински съветници, за да имаме мнозинство в СОС. Това, което правим ние през последните два месеца е да не се спирали да предлагаме решения. Тази седмица предложихме 4-то поредно решение за изход от кризата в която се намира СОС. Много е трудно, когато от една страна има хора като нас, които са склонни на компромиси, вече направихме много компромиси и които очевдно търсим изход от ситуацията, предлагайки тези решения, които дори и привидно да са в политически ущърб на нашата политическа група, а от отсрещнаа страна имаме само аргументи от сорта - не ни харесва начина по който сме поканени, не ни харесва цвета на очите на човека, който ни е поканил и подобни. Всички - 61 общински съветници са избрани, за да служат на града, а не само и единствено на партийния си интерес. Това заяви общиснкият съветник  Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси от ПП-ДБ пред журналисти след като се провали поредното за седание на СОС за избор на председател.

По думите му те като най-голяма група, носят най-голяма отговорност, но това по никакъв начин не амистира и останалите 38 съветници. "Нашият призив е конструктивност и политики за София. Много е важно да уточним, че във всичките разговори, които сме водили до този момент темата за личността на председателят на Общинския съвет не е била водеща. Нито пък са били поставяне червени линии с тази личност, точно обратното. Нашите червени линии винаги са били одит на общинските дружества, прозрачност и реформи, промяна на наредбите за транспорт в града. Ние сме тези, които през цялото време говорим за това, че ако се намери и като се намери мнозинство, което да работи в Общинския съвет то трябва да бъде обединено около приоритети, около реформи, а не около постове и позиции. Така че ние сме последователни през тези два месеца За мен е много тъжно, че сме в тази абсурдна ситуация.Много е тъжно, че два месеца вторият най-голям колективен орган след НС не може да намери изход от тази ситуация и че емоционалното поведение и емоционалните решения взимат връх пред разума", каза още той.

СОС отново без председател, отложиха заседанието за 25 януари

Бонев бе категоричен, че има малък напредък след срещата, която са провели с представители на Синя София и на ИТН и ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. "Много се надявам, че и другите сили в Общинския съвет ще предприемат такива конструктивни действия в рамките на следващата седмица. Ако на 25 януари не се избере председател, то за нас няма да остане извод или изход различен от нови избори за Общиснки съвет", заяви Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.

Носим солдарна отговорност за това да се намери изход от ситуацията в Общиснкия съвет, каза той.

Той е категоричен, че е доказал, че е опозиция на ГЕРБ, но това не му е пречило, че може да се работи и с ГЕРБ и с Въраждане и с ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. Няма такв проблем, проблемът е, че 18 години София е управлявана от една партия. Ние искаме да покажем недъзите, които откриваме. Кметът Терзиев показа ужасяващи неща с предприятието за преработка на боклука. Трудно ми е да си представя, че хората, които са били част от създаването на проблемите в тази система, сега да са част от решението им", посочи още Бонев.

"Не можем да дадем доверие на някого просто така. Тя ще върви с яснота и сигурност, че ще върви с подкрепа за реформи, одити на общински дружества и предприятия", категоричен бе общинският съветник.

Бонев заяви, че тези гаранция, тя може да бъде само писмена. Това обаче не е коалиционно споразумение.

"Това е обширен документ. За нас е важно, предвид че става дума за временно решение, за тези няколко месеца или година да има поне някаква яснота върху какво се работи", обясни Бонев.

Последвайте канала на

Калина Христова
3449 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Бай Пешо

2024.01.11 | 14:36

15
Aбе бонбонев! Толкова си малоумен , да не можеш да разбереш , че ако ТИ не се натискаше да те изберат, отдавна СОС щеше да има председател. !!!!
Анонимен

2024.01.11 | 14:18

14
Циганчето е кандидат за отсъстващ от следващия СОС.

2024.01.11 | 14:03

13
Хора, пробвахте ли новата виaгpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex
Анонимен

2024.01.11 | 14:01

12
Омразе
Анонимен

2024.01.11 | 13:49

10
Хайде нови избори и Борис Бонев аут.
кореняк софиянец

2024.01.11 | 13:52

11
или пък нови избори и старозагорските геюве гаро и гейорги аут
МИСИС.БОНЕВА

2024.01.11 | 13:05

9
МНОГО.И СЕ.ИСКА ДА УПРАВЛЯВА
Борко Бонев - циганчето

2024.01.11 | 12:45

6
Ами никой не ви иска бе мангал. На кого му е приятно да ти гледа м.а.з.н.а.та, небръсната з.у.р.л.а и да ти търпи педалските номера?
Борко циганчето

2024.01.11 | 12:53

8
Ами небръснат мангал - нови избори са добра опция щото може и да не влезеш пак в СОС. Хората видяха вече що за маскара си и швестерклуба ти.
ДРЪЖ.СЕ

2024.01.11 | 12:51

7
ЗРАВОза"БОРИСЛАВА"
Цв

2024.01.11 | 11:59

3
Нови избори и метла за теб и Ухото!
ха_ха

2024.01.11 | 12:29

5
Точно така. Това педи трябва да изчезне.
Кочо

2024.01.11 | 12:09

4
Най добрия вариант е нови избори и да ги махнем тия паразити от Ос.

Добави коментар

Водещи новини