Калин Стоянов: Водните оръдия на протеста бяха слаби, иначе всичко ставаше на кълбета

  • 12 януари 2024 14:50

  • 784
  • 2
Калин Стоянов: Водните оръдия на протеста бяха слаби, иначе всичко ставаше на кълбета
© Булфото архив

МВР е предвидило използването на водометните машини по време на протеста на футболните запалянковци срещу ръководството на БФС през ноември, за да се презастрахова при евентуално засилване на напрежението. Това обясни министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните по време на парламентарния контрол - в отговор на въпрос на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова.

"И добре, че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви. Постъпихме правилно с това, че изкарахме машините. Тези машини, ако работят по начина, по който трябва да работят, при тях всичко става на кълбета. Интензивността, с която ние ги използвахме, беше изключително малка. Просто ги охладихме. Нищо повече", коментира вътрешният министър.

Стоянов изтъкна, че водометните машини са били заредени само с вода без добавени оцветители, лют спрей и други вещества и са използвани с контролирана водна струя, много под пълната им мощност. 

Калин Стоянов: Готов съм да довърша работата си и след ротацията

Ексцесиите по време на протеста доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и създаване на временна парламентарна комисия, която да разследва твърденията за полицейско насилие, съобщава БНР.

В рамките на парламентарния контрол министърът отчете, че през миналата година двойно са се увеличили досъдебните производства за нелегален трафик на мигранти спрямо 2022 година, като в същото време намалява броят на българските граждани, участващи в такива схеми. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
784 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.12 | 17:21

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.12 | 15:11

1
помиярът на тикводепесарите :)

Добави коментар

Водещи новини