Росен Желязков в Индия: Ще положим усилия за задълбочаване на нашето партньорство в различни сфери

  • 05 януари 2024 09:26

  • 739
  • 1
Росен Желязков в Индия: Ще положим усилия за задълбочаване на нашето партньорство в различни сфери
© ПРЕСЦЕНТЪР НА НС

Индия е важен партньор на България в Азиатско-тихоокеанския регион, готови сме да положим усилия за задълбочаване на нашето партньорство в различни сфери от взаимен интерес. Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети на среща с вицепрезидента и председател на Горната камара на парламента на Индия Джагдийп Дханкхар.

По време на работната си визита Желязков разговаря и с председателя на Долната камара на парламента Ом Бирла.

В делегацията са Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е и Христо Гаджев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Стоян Михалев и Нели Димитрова от ПП-ДБ, Ангел Георгиев и Иво Русчев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Хамид Хамид и Валентин Тончев от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Борислав Гуцанов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Цветан Предов и Александър Вълчев от ИТН.

Желязков и водената от него делегация ще отдадат почит пред паметника на Махатма Ганди

След разговорите, пред медиите Желязков посочи, че са били набелязани няколко теми от двустранно естество, най-вече в сферата на образованието, културата, младежта. Трябва да бъде подписана програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите още тази година, подчерта той. Това, според него, ще даде възможност да се възстанови българският лекторат в Делхийския университет. От друга страна, ще даде възможност за насърчаване на инвестициите, и то в контекста на очакваното подписване на споразумението за свободна търговия между ЕС и Индия. Те търсят нашата подкрепа за техни инициативи като тази за устойчивост при бедствия и кризи, обясни председателят на парламента.

Той посочи, че ще разговаря с вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на визитата ѝ в Индия тези теми да бъдат обсъдени и да бъде постигнато споразумение. Индия търси и подкрепа от България за кандидатурата си за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, ние съответно ще разгледаме възможностите за търсене на реципрочна подкрепа, въпреки че за нашата кандидатура е много рано, но подкрепа от приятели  и партньори си търси и когато е рано, подчерта Желязков. 

Той определи срещата си с Джагдип Дханхар като израз на високо политическо ниво, която има за цел да възстанови интензивността на отношенията между България и Индия, които , по думите му, са традиционни, но през последните години, като че ли и заради нашите вътрешни неуредици, са били поставени на заден план. Ролята на Азия през следващите години ще нараства неимоверно и тя ще бъде един от основните геополитически и геоикономически играчи в световния ред, смята Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети

Важното е, че нямаме нерешени двустранни отношения, посочи той. Имаме задачата да насърчим двустранните инвестиции, третият по големина интернет провайдер в Индия е българска компания, снабдява близо 1 милион домакинства с интернет, това е пътят, по който трябва да търсим нови пазари и нови възможности, коментира председателят на НС. Той допълни, че Индия инвестира в областта на новите технологии и така се създават много работни места.

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети подари на вицепрезидента и председател на горната камара на индийския парламент Джагдип Дханхар реплика на ритон от Тракийското сребърно съкровище от Борово. Съкровището се намира в Националния исторически музей в София. Копие от него може да се види в Русенския исторически музей. 

Председателят на парламента и делегацията разпръснаха цветчета пред паметника на Махатма Ганди в двора на индийския парламент.

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети се срещна и с председателя на долната камара на парламента Ом Бирла.

По-късно днес българската парламентарна делегация отпътува за официално посещение във Виетнам.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.05 | 11:11

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини