Радев с пореден залп по управляващите: Подвигът на кап. Списаревски трябва да стряска всеки, който търгува с политическия суверенитет на България

  • 20 декември 2023 13:35

  • 2430
  • 8
©
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен Радев отдаде почит пред геройския подвиг на капитан Димитър Списаревски. 

Преди 80 години – на 20 декември 1943 г., по време на бомбардировките над София летецът намира гибелта си, защитавайки небето над града и жителите на столицата. 

 

Церемонията се състоя пред паметника на капитан Димитър Списаревски в ж.к. „Дружба“ 1 в София. В нея участваха още министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов.   

 

80 години от геройския подвиг на капитан Димитър Списаревски

"Искам да благодаря на президента, че се присъедини към това честване. Ценим подвига на всеки български воин, отдал живота си за България. Капитан Димитър Списаревски е отличен пример за това. Името му бе забравено по време на комунизма. Неговата история и подвиг ни дават самочувствие да се гордеем, че сме българи и можем да се сраняваме с най-добрите военновъздушни сили. Много ми се иска, получавайки нова бойна авиационна техника, някои от формированията на изтребителната ни авиация да приеме името на кап. Димитър Списаревски. Поклон пред паметта му", заяви министър Тагарев.  

 

Държавният глава прие строя на почетния караул и произнесе слово. "Искам да благодаря на министъра на отбраната за тази инициатива. Името на България трябва да седи най-виоско и да свети като слънце в сърцето ни. Колко трябва да си смел, за да забиеш самолета си в летящата крепост и да сложиш сам край на живота си едва на 27 години. Всичко това трябва да е пример за днешните дни на разпад, нихилизъм, политическа немощ, лицемерие, обществена апатия и загуба на посока. Името на кап. Списаревски продължава да провкира равнодушните и да стряска всеки, който търгува с политическия суверенитет и достойнството на България. Капитан Списаревски ще продължава да лети. При всеки полет изтребителят съзнателно и неизбежно излага на риск живота си в името на България, а политикът залага нерядко България в името на своето благополучие. Капитан Списаревски продължава да ни преподава най-важния урок - ако искаме България да просперира, трябва да я поставим най-високо и да свети като слънце в сърцето ни на всеки от нас. Поклон пред паметта на капитан Димитър Списаревски", обяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.  

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2430 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ФАРЕТО

2024.01.11 | 10:40

8
КАКВОТО И ДА СЕ НАПИШЕ ТУК НЕ ОЧАКВАМ НЯКОЙ КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ ЗА МУНЧО ИЛИ КОПЕЙКАТА ДА ИМА КАПАЦИТЕТА ДА ГО РАЗБЕРЕ !НЕ СЕ ХАБЕТЕ ТИЯ СА НЕВМЕНЯЕМИ!
ойди

2024.01.11 | 10:37

7
България е като едно магаре което драпа с последни сили да излезе от калта а Мунчо и неговите слуги КОПЕЙКИТЕ И ИТН ГО ТЕГЛЯТ ЗА ОПАШКАТА ОБРАТНО!
така като гледам

2023.12.20 | 16:35

6
само продажникът Мунчо е готов да изтъргува суверенитетът ни
007

2023.12.20 | 15:32

5
Селския масон тамплиеро комунист посран руски роб се стряска сам значи.

2023.12.20 | 14:13

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
bg

2023.12.20 | 14:07

3
Летището на ВВС вместо Г.Игнатиево да е кап. Димитър Списаревски!

2023.12.20 | 14:00

2
Именно. Ти чорапов продаваш България за копейки.
Bai hui

2023.12.20 | 13:56

1
Prizovavam rumen r@dev da Bude ybit

Добави коментар

Водещи новини