Михаил Миков: Промените в Конституцията ще бъдат изправени пред КС

  • 19 декември 2023 11:11

  • 903
  • 2
Михаил Миков: Промените в Конституцията ще бъдат изправени пред КС
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Конфронтацията е въпрос на политическа легитимация и заемане на политическо пространство. Навремето между „Атака” и ДПС е имало подобен вид размяна на квалификации. Това заяви бившият председател на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Коментарът му е по повод напрежението в парламента в понеделник, при което се стигна и до физически сблъсъци.

Според Миков всичко това остава в рамките на политическото говорене. 

"Възраждане" внася жалба в КС: Конституцията ще бъде нарязана с флекс

Политикът обвърза поведението на настоящия председател на парламента Росен Желязков с готвените промени в Конституцията на България. „Защото не само председателят, но и политическите партии зад него трябва да носят основна отговорност за начина, по който силово налагат тези промени и създават една конфронтационна среда. Председателят трудно може да бъде арбитърът в тази ситуация”, заяви той.

Миков не е изненадан, че поведението вчера е довело до поведението днес, а именно - зала с липсваща опозиция. Според него всичко това показва твърдата решимост на мнозинството да приеме поправките в основния закон, независимо каква е политическата цена.

„Те са мнозинство, но това подлага конституционните промени, които ще бъдат приети, на нетрайност, критика и ревизия след време”, заяви още той. И изрази убеденост, че измененията задължително ще бъдат изправени пред Конституционния съд.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
903 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Alèx

2024.02.02 | 07:21

2
Миков, я се скрий ве! Че и твоите простотий помним!

2023.12.19 | 12:28

1
Наздра'е чашков. Ще браните констиПацията на луканков и руските интереси до последния жив българин, нали?

Добави коментар

Водещи новини