Две нови дирекции ще има в общинската администрация в Кърджали

  • 12 декември 2023 14:52

  • 700
  • 1
Две нови дирекции ще има в общинската администрация в Кърджали
© google maps

Две нови дирекции ще има в структурата на общинската администрация в Кърджали. Обособяването им е част от промените в структурата на администрацията, които днес гласуваха на свое заседание общинските съветници. 

Двете дирекции са: „Финанси“ и „Хуманитарни дейности и социална политика“. Досега те бяха само отдели. Идеята е чрез новата дирекция „Финанси“ да се постигне по-голям контрол върху финансите на общината, особено в частта за разходите. Дирекция „Хуманитарни дейности” обединява няколко досегашни отдела и включва образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм.

„Актуализацията се налага поради няколко причини, като идеята е да се предлага по-качествено обслужване на жителите на общината, а също така и общинска администрация да работи по-ефективно, оптимизирайки организационно работните процеси“, каза пред журналисти кметът на общината Ерол Мюмюн. И допълни, че досегашната структура има необходимост от промени, за да е пълноценно в ползва на обществото. Настоящата структура е приета с решение на Общинския съвет през 2003 г. Съгласно новата, превес ще имат служителите от специализираната администрация, спрямо общата администрация. Според докладната, с която се предлагат промените, броят на работещите в общинската администрация е 236 души, плюс 96 кметове на кметства в общината и двама главни специалисти.

Политолог: ДПС се изсветлява и показва, че не влиза в задкулисни договорки

Попитан дали с промените в структурата на общинската администрация предстоят съкращения, кметът отговори: „Мисля, че съкращенията няма да повишат качеството на обслужване на гражданите. Съкращенията биха довели до по-голям спазъм и до повече проблеми в изпълнението на задълженията на служителите в общинската администрация. Да не забравяме, че община Кърджали е една от най-големите общини като брой населени места, гражданите на които също имат нужда от качествено обслужване. Затова в новата структура имаме минимално редуциране”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 16:46

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини