Александър Симов: Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията

  • 10 декември 2023 15:35

  • 1686
  • 10
Александър Симов: Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията
© Булфото, архив

Този парламент не е легитимен да боядиса сградата на Народното събрание, камо ли да се занимава с Конституцията. Това каза пред БНР Александър Симов, журналист, бивш депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, визирайки нивото на обществена подкрепа спрямо управляващите. 

"Това е мнозинство, сформирано при отвратително ниска активност. Мнозинство, което буквално излъга своите избиратели. Промените в Конституцията ще са епичен провал", смята Симов. 

Според него амбициите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски вече са много по-големи от това просто да не бъде разследван или просто да бъде изваден от списъка "Магнитски".

"Не бих се учудил той да развива амбиции, ако не да стане премиер, то да влезе в изпълнителната власт на достатъчно ключово място. Фактът, че ДПС е това, което е - нещо, което напомня повече на корпоративно паравоенно формирование, отколкото на политическа партия, е вина на всички останали партии. През годините никой не работеше за българските турци и да се опита да им даде някакво представителство. От ГЕРБ направиха някакъв опит. В стратегически план обаче ДПС има проблем. Пеевски да бъде лидер на ДПС - това би било стратегическа грешка. От ДПС добре се усещат, че имат голям проблем, който се появява в последните години - младите турци не припознават ДПС като свой говорител. Рано или късно ще видим и ДПС в политическа криза, ако продължават по същия начин", посочи още Александър Симов.

Той подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да бъде обвинявана за много неща, но не и за това, че е влязла в колаборация с ГЕРБ. "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бива припознавана като партията, която е водещата опозиционна в момента. Това е резултат и от поведението ни в последните няколко месеца - на фона на бедствието, наречено "сглобка", която управлява. Основният опонент на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е безумието, което управлява в момента. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партията на здравия разум, който надделява над красивия популизъм, който често от "Възраждане" демонстрират", допълни още бившият депутат. 

Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си

Той е категоричен, че от вътрешна битка в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е никой няма да спечели. 

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е длъжна да направи широко обединение с партии, които споделят нейната посока. Фактът, че "Левицата" не е поканена, това е признак. Моя позиция е, че "Левицата" беше създадена малко преди изборите през април, тогава тези хора напуснаха БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за да я създадат, а сега, няколко месеца по-късно, говорят за обединение на лявото. Коалиция с "Левицата" е като да имаш коалиция с въображаем приятел", каза още Симов.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1686 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.12.11 | 07:50

10
КЪДЕ ВИ Е ТЕЛЕВИЗИЯТА БЕ ЧЕРВЕН МУШМОРОК? КЪДЕТО Е ТЯ СКОРО ТАМ ЩЕ ВИ Е И ПАРТИЯТА!

2023.12.10 | 20:40

9
Браво Симов! Кога ще ги махаме?

2023.12.10 | 20:01

8
Нищо не правите,само джавкате като палета ловжийски.
555

2023.12.10 | 18:50

7
Добре че ни казае лгбт смотан.

2023.12.10 | 18:44

6
Олиго.френите като симов(нарочно го пиша с малка буква) не са ЛЕГИТИМНИ да дават каквото и да е мнение!!!

2023.12.10 | 17:41

5
Точно така, добре го е казал. Де билни момчена ще сменят конституцията. Смях в залата.

2023.12.10 | 17:19

4
naprotiv podlogo ninova ligitimen e sled kiato prostatice i glupcite koito sa naricat narod sa go izbrali.

2023.12.10 | 16:52

3
КЪДЕ ВИ Е ТЕЛЕВИЗИЯТА БЕ КОМУНДЕЛ?
Анонимен

2023.12.10 | 15:48

1
Чного си червен кило водка ли пак си изпил? Къде си учил за конституция в Москва или Харвард? По световната класация кой е по добрия?
Bai hui

2023.12.10 | 16:21

2
Prizovavam rumen r@dev da Bude ybit

Добави коментар

Водещи новини