Томислав Дончев: Повечето от кризите си ги предизвиква самото правителство, акад. Денков не е силен премиер

  • 08 декември 2023 17:49

  • 1158
  • 4
Томислав Дончев: Повечето от кризите си ги предизвиква самото правителство, акад. Денков не е силен премиер
© Кадър: БТВ

Парламентите от три години се занимават с това коя е добра и коя лоша сила, а това е примитивно. Не се занимаваме със сериозните теми. Нужно е да се направят низ от промени, които да започнат от семейството, защото тези деца днес утре ще бъдат част от обществото и ще избират политиците и ще решават бъдещето ни. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„В последните години ние сме като човек, който обича да се самонаранява. Това е първият парламент от последните три години, който има шанс да свърши нещо. Аз ще положа всички усилия, за да направя каквото е нужно в полза на бъдещето, на обществото, на децата”, категоричен е той.

В политиката трябва да има и критики и показване на различните гледни точки, не бива всичко да е обект на истеризиране или черно и бяло, смята Дончев.

Депутатите приеха на първо четене промените в Конституцията

„Промените в съдебната система са желани и очаквани от обществото, защото в обществото има усещане за тежък дефицит на справедливост. Аз не вярвам, че промените ще дадат нужната справедливост, но са стъпка в правилната посока”, обясни зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Повечето от кризите си ги предизвиква самото правителство, те не идват отвън. Тук визирам не само случая с „Пирогов”. Когато беше гласувано това правителство, аз го определих като напрегната конструкция. Ако вътрешното напрежение се окаже голяма, тя може да се счупи. Това положение в момента няма приемлива алтернатива, всичко друго ще е по-зле. Ние няма да спрем да го подкрепяме. Единственият риск е самото правителство да се самосвали”, посочи Дончев.

Според него, колкото по-малко политизирани са регулаторите, толкова е по-добре.

На въпрос добър премиер ли е акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви: „Не бих казал, че е силен. Той трябва да може да контролира собствените си министри”. Той допълни, че след ротацията работата на нвсеки един министър ще бъде оценена и ако не е удовлетворителна - ще има смени. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1158 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цв

2023.12.08 | 20:25

4
Силен??? Охлюв отвсякъде!
Просто човек

2023.12.08 | 19:57

3
Кой си ти, бе , Главчо, да оценяваш академик Денков?!
jorj

2023.12.08 | 19:11

2
Дончев, голям тъпанар си! Спрете да плюете колегите си публично. ако не ти харесва нещо има много дипломатични начини да го кажеш!

2023.12.08 | 18:13

1
Майкати и мръсника,Денков уя неможеш му стигнеш.ДМ.

Добави коментар

Водещи новини